Saturday, May 18, 2024
HomeVremeaAtenționare meteo: Vânt puternic pe litoral și în zonele montane

Atenționare meteo: Vânt puternic pe litoral și în zonele montane

Atenționare meteo: Vânt puternic pe litoral și în zonele montane

Conform meteorologilor, în acestă dimineață, se anunță condiții meteorologice severe în mai multe zone ale țării. Un Cod Portocaliu de vânt puternic a fost emis pentru zona de litoral a județului Constanța și județul Tulcea, iar un Cod Galben de intensificări ale vântului a fost emis pentru zona montană a județelor Caraș-Severin și Hunedoara.

Specialiștii avertizează că în zona de litoral a județului Constanța, inclusiv localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia, vântul va fi puternic, cu rafale ce pot atinge viteze de 55-60 km/h.

De asemenea, în județul Tulcea, pe coasta Mării Negre, inclusiv localitățile Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti și Sfântu Gheorghe, precum și în localitățile Sarichioi, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, Maliuc și Pardina, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce pot depăși 55-60 km/h.

În același timp, în zonele montane ale județelor Caraș-Severin și Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va avea intensificări semnificative. Rafalele de vânt pot atinge și depăși viteze de 90-100 km/h.

Autoritățile recomandă populației să fie precauți în aceste zone și să evite deplasările pe mare sau în munți pe durata valabilității atenționărilor meteo. De asemenea, este important ca locuitorii să se asigure că obiectele aflate în aer liber sunt bine fixate și să fie atenți la orice semne de pericol.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru a evita situațiile de urgență, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emite avertizări de fenomene periculoase imediate (nowcasting) pentru o perioadă de până la șase ore. Este esențial ca populația să se informeze constant cu privire la evoluția condițiilor meteo și să respecte în totalitate recomandările autorităților.

Keywords: atenționare meteo, vânt puternic, cod portocaliu, cod galben, zona litoral, zona montană, județul Constanța, județul Tulcea, intensificări ale vântului, rafale de vânt, ANM, nowcasting

atenționare meteo, vânt puternic, cod portocaliu, cod galben, zona litoral, zona montană, județul Constanța, județul Tulcea, intensificări ale vântului, rafale de vânt, ANM, nowcasting
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments