Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateAtenționare meteo: Cod galben în opt județe din România

Atenționare meteo: Cod galben în opt județe din România

 

Atenționare meteo: Cod galben în opt județe din România

O avertizare meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un cod galben pentru sute de localități din opt județe ale României. Până la ora 08.00 dimineața, zonele afectate de avertizare vor fi supuse unor condiții meteorologice periculoase.

Cod galben în Bacău și Suceava

Zona joasă a județului Bacău se află sub avertizare, iar localitățile afectate includ Bacău, Onești, Buhuși, Sascut și multe altele. Fenomenele meteorologice periculoase sunt de așteptat în aceste zone, iar populația este sfătuită să fie precaută.

  • Bacău: Localitățile afectate sunt Bacău, Onești, Buhuși, Sascut, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pîrjol, Cleja și altele.
  • Suceava: Avertizarea vizează localitățile Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Cajvana, Vicovu de Sus, Dolhasca și multe altele.

Avertizări și în Neamț și Vrancea

Zona joasă a județului Neamț se numără printre zonele aflate sub avertizare, iar localitățile afectate includ Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț, precum și numeroase alte localități din zonă.

De asemenea, zona joasă a județului Vrancea este vizată de avertizare, inclusiv localități ca Focșani, Adjud, Mărășești și Panciu.

Intensificări locale ale vântului

ANM avertizează că în toate aceste zone este posibilă o creștere locală a intensității vântului. Rafalele de vânt se vor situa între 55 și 65 km/h, ceea ce poate cauza disconfort și probleme în aceste zone.

Avertizari în Iași, Vaslui, Botoșani și Galați

În plus față de cele opt județe menționate anterior, județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați se află sub avertizare meteo de cod galben. Aceste avertizări vizează potențiale intensificări ale vântului în aceste zone, cu rafale care pot ajunge la 55-65 km/h.

Se recomandă cetățenilor din toate zonele afectate de avertizare să-și ia măsuri de precauție și să evite deplasările inutile în timpul perioadei avertizate. Autoritățile locale sunt pregătite pentru a face față acestor condiții meteo periculoase și pentru a interveni în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Detalii suplimentare despre avertizările meteo și prognoza completă pot fi găsite pe ezs.ro.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments