Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateAtacuri Violente asupra a Nouă Regiuni din Rusia de Către Armata Ucraineană

Atacuri Violente asupra a Nouă Regiuni din Rusia de Către Armata Ucraineană

Atacuri Violente asupra a Nouă Regiuni din Rusia de Către Armata Ucraineană

Un val de atacuri coordonat s-a abătut asupra a nouă regiuni rusești în noaptea devastatoare de 12 martie, provocând daune materiale masive și panică în rândul populației. Instalațiile vitale de combustibil și energie din regiunile Oriol și Nijni Novgorod au fost incendiate de dronele ucrainene, în timp ce șapte sate din Belgorod au rămas fără electricitate. Potrivit sursei citate de site-ul cotidianului rusesc Kommersant, aceste evenimente tragice au marcat o nouă etapă a conflictului intens dintre cele două țări vecine.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că sistemele de apărare aeriană au reușit să distrugă și să intercepteze un impresionant număr de 25 de drone ucrainene care au violat spațiul aerian al Federației Ruse. Regiunile afectate includ Belgorod, Briansk, Kursk, Leningrad, Moscova, Oriol și Tula. Aceste date au fost făcute publice ca urmare a insistențelor Ministerului rus al Apărării care a subliniat gravitatea situației de criză.

Oficialitățile militare au dezvăluit că tentativele de atac terorist ale regimului de la Kiev au fost contracarate eficient de către forțele de apărare aeriană ruse, care au reușit să distrugă cu succes UAV-urile ucrainene în diverse regiuni-cheie precum Moscova, Leningrad sau Kursk. În declarații acordate agenției de presă TASS, Ministerul a confirmat că situația din Voronej și Nijni Novgorod este tensionată, aceste regiuni fiind de asemenea afectate de atacuri.

Pe parcursul aceleiași nopți fatale de 12 martie, forțele de apărare aeriană din Belgorod au reușit să doboare o rachetă Tochka-U, precum și opt obuze ale sistemului de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire. Aceste acțiuni decisive au limitat pagubele și au salvat viețile oamenilor, conform declarațiilor oficiale ale Ministerului Apărării.

O dramă distinctă a fost înregistrată în cartierul urban Ramenskii din regiunea Moscovei, unde un vehicul aerian fără pilot a fost eliminat de către sistemele de apărare antiaeriană. Primarul capitalei, Serghei Sobianin, a confirmat că incidentul a avut loc la o distanță de doar 50 de kilometri de centrul Moscovei, subliniind importanța intervenției rapide a autorităților pentru prevenirea unui dezastru amplu.

În altă parte a regiunii Belgorod, un alt vehicul aerian fără pilot a aruncat dispozitive explozive asupra unei linii electrice, provocând panică în rândul localnicilor. Guvernatorul Viaceslav Gladkov a confirmat că nimeni nu a fost rănit direct, dar satele din zonă au fost izolate din cauza lipsei de curent electric. În plus, satul Gorkovski se află sub tirul continuu al bombardamentelor, iar locuitorii au fost sfătuiți să se adăpostească.

atac ucraina Atacuri Violente asupra a Nouă Regiuni din Rusia de Către Armata Ucraineană
Incendiu la un depozit de combustibil din Oriol, lovit de o dronă ucraineană. Foto: Telegram

Voronej a fost, de asemenea, martorul unui incident tragic, unde o dronă ucraineană a fost neutralizată fără consecințe majore. Guvernatorul Alexander Gusev a subliniat importanța monitorizării continue a situației din zonă pentru a asigura securitatea populației. Ulterior, autoritățile au impus o stare de alertă cu privire la posibile atacuri cu drone.

În ceea ce privește regiunea Kursk, guvernatorul Roman Starovoit a confirmat distrugerea a șase drone ucrainene care au încercat să lovească infrastructura vitală din zonă. Acest eveniment subliniază vulnerabilitatea profundă a teritoriului rus în fața atacurilor aeriene sofisticate.

Gleb Nikitin, guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, a dezvăluit că un incendiu major a izbucnit într-un complex de combustibil și energie după un atac cu drone. Deși nu au fost furnizate detalii precise despre amploarea daunelor, acest incident subliniază gravitatea conflictului actual și impactul devastator asupra infrastructurii vitale.

În final, guvernatorul Andrei Klichkov a confirmat că o instalație complexă de combustibil și energie din regiunea Oriol a fost ținta unui vehicul aerian fără pilot. Chiar dacă evenimentul nu a produs pagube semnificative, un rezervor cu produse petroliere a fost afectat, generând temeri legate de potențialele consecințe.

În regiunea Tula, sistemele de apărare aeriană au reușit să distrugă cu succes un alt UAV, fără a provoca victime sau pagube materiale semnificative. Autoritățile locale au reiterat importanța monitorizării constante a spațiului aeri in această perioadă critică.

Ca încununare a unei serii de atacuri brutale, regiunile Briansk și Oryol au fost supraîncărcate de drone ucrainene, activând astfel sistemele de apărare aeriană care au reușit să distrugă eficient șase UAV-uri. Aceste evenimente dramatice relevă amploarea conflictului și provocările iminente cu care se confruntă Rusia în fața agresiunii inamicului său înverșunat, Ucraina.

TAGS:

  1. Atacuri Ruse-Ucraina
  2. Drona Ucraineană
  3. Conflict Rusia-Ucraina
  4. Sisteme de Apărare Aeriană
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments