Friday, May 24, 2024
HomeActualitateAtac la Polițiștii de Frontieră de către Traficanții de Migranți, Doi Agentați...

Atac la Polițiștii de Frontieră de către Traficanții de Migranți, Doi Agentați Răniți în Incidentul din Timiș

Atac la Polițiștii de Frontieră de către Traficanții de Migranți, Doi Agentați Răniți în Incidentul din Timiș

Într-un incident șocant petrecut în noaptea de marți spre miercuri, doi polițiști de frontieră au fost atacați și răniți grav de către traficanții de migranți în timp ce încercau să oprească un grup de persoane care încercau să intre clandestin într-un autocamion. Agenții se aflau în misiune în apropierea unei parcări de TIR-uri de pe autostrada A1 Timișoara-Arad, în apropierea localității Orțișoara din județul Timiș, atunci când au fost confruntați cu situația tensionată.

Apropiindu-se de autocamion, polițiștii au observat 8 migranți și 3 călăuze care încercau să urce în vehicul fără acordul autorităților. În momentul în care au intervenit, unul dintre traficanți a reacționat violent, atacându-i pe agenți cu un cuțit. Rănind grav unul dintre polițiști la umăr și pe cel de-al doilea cu patru lovituri de cuțit în gambă, pulpă, zona fesieră și la nivelul unui genunchi, agresorii au demonstrat un nivel de pericol extrem pentru forțele de ordine.

Într-o încercare disperată de a se apăra, polițiștii au tras 13 focuri de armă în plan vertical pentru a stopa agresorul și a proteja viața lor și a celorlalți prezenți. În final, cei 8 migranți și una dintre călăuze au fost capturați, în timp ce cei doi traficanți responsabili de atac au reușit să fugă de la locul incidentului și sunt activ căutați în prezent.

Polițiștii de frontieră răniți au primit imediat ajutor medical și au fost transportați la spital pentru tratament specializat. Potrivit medicilor implicați în îngrijirea acestora, starea lor este stabilă și se află în afara oricărui pericol imediat, însă necesită atenție și recuperare pe termen lung.

Concluzie

Incidentul grav din Timiș, unde polițiștii de frontieră au fost atacați în timp ce își desfășurau misiunea de protejare a frontierelor și combatare a traficului ilicit de persoane, evidențiază pericolele la care sunt expuși agenții de ordine în fața unor grupări infracționale organizate. Autoritățile desfășoară acum ample investigații pentru prinderea și aducerea în fața justiției a agresorilor și a celor implicați în traficul de persoane.

Tags:

Polițiști de frontieră, Trafic de migranți, Incident Timiș

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments