Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateAtac cu drone asupra orașului Odesa: Infrastructura civilă avariată, dar nu sunt...

Atac cu drone asupra orașului Odesa: Infrastructura civilă avariată, dar nu sunt victime

Atac cu drone asupra orașului Odesa: Infrastructura civilă avariată, dar nu sunt victime

Noaptea trecută, forțele ruse au lansat un atac cu drone asupra orașului Odesa, lovind un bloc cu mai multe etaje nefinalizat și clădirea unei instituții de învățământ. Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a informat că, din fericire, nu au fost raportate victime în urma atacului, dar cele două clădiri au suferit avarii serioase.

Incidentul a avut loc în jurul orei 07:10, pe data de 8 februarie 2024. Dronele ruse au lovite un bloc neterminat cu mai multe etaje și clădirea unei instituții de învățământ, iar rezultatul a fost distrugerea acoperișului, ferestrelor și a altor părți ale clădirilor. De asemenea, geamurile la clădirea cu mai multe etaje neterminată au fost sparte.

Echipele de intervenție în caz de urgență și oficialii s-au deplasat imediat la fața locului pentru a evalua amploarea pagubelor cauzate de atacul cu drone. Cu toate acestea, nu au fost oferite până acum alte detalii despre acest incident.

Îngrijorare în rândul populației ucrainene: Credința în direcția corectă a țării scade

Un sondaj realizat de Centrul Razumkov arată că tot mai puțini ucraineni cred că țara merge în direcția corectă. Rezultatele sondajului arată o scădere progresivă a încrederii în direcția corectă a evenimentelor din țară, după ce aceasta a atins un vârf în februarie-martie 2023.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat recent că intenționează să efectueze o resetare pe scară largă a conducerii țării, în contextul zvonurilor privind o posibilă demitere a comandantului-șef Valerii Zalujnîi, despre care se pare că majoritatea ucrainenilor se opun.

La 5 februarie, Iuliia Laputina, ministrul afacerilor veteranilor, și-a prezentat demisia. În acel context, președintele Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de “energie proaspătă”.

Inițial, în perioada invaziei la scară largă, ucrainenii erau în general mulțumiți de direcția în care mergea țara în comparație cu anul 2021, conform Centrului Razumkov. Procentul celor care credeau că țara merge în direcția corectă a atins un vârf de 61% la începutul anului 2023, dar a scăzut de atunci.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments