Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateAtac cibernetic la site-ul DNSC: Peste 18.000 de accesări pe secundă

Atac cibernetic la site-ul DNSC: Peste 18.000 de accesări pe secundă

Atac cibernetic la site-ul DNSC: Peste 18.000 de accesări pe secundă

In cursul nopții, între ora 1:00 și 7:00 dimineața, site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost victima unui atac informatic de amploare, cu o pondere uluitoare de aproximativ 18.000 de accesări pe secundă, potrivit declarațiilor Ministrului Digitalizării într-o conferință de presă susținută miercuri.

Acest atac informatic masiv a constituit o amenințare la adresa securității site-ului DNSC, însă autoritățile susțin că nu au fost copiate sau compromise fișierele și că site-ul rămâne funcțional și protejat în continuare. Ministrul Digitalizării a asigurat că au fost implementate măsuri de securitate eficiente pentru a contracara acest atac cibernetic și a preveni orice consecințe negative.

Potrivit declarațiilor Ministrului Digitalizării, acest incident a pus în evidență importanța adoptării unui act normativ care să reglementeze și să intensifice măsurile de securitate cibernetică în România. Acest act normativ a fost adoptat în aceeași zi și se dorește a fi o soluție eficientă și rapidă pentru a combate amenințările din mediul virtual.

Ministrul Ivan a subliniat că acest atac cibernetic evidențiază necesitatea unei modificări la Legea 58, art. 3, modificare care urmează să fie adusă în fața Guvernului. Este nevoie de o abordare mai riguroasă și actualizată în ceea ce privește securitatea cibernetică, întrucât astfel de atacuri pot afecta nu doar instituțiile guvernamentale, dar și sectorul privat și cetățenii în mod direct.

În fața acestui atac cibernetic de amploare, DNSC a demonstrat că are capacitățile necesare pentru a face față unor astfel de situații critice. Cu toate acestea, acest incident ridică întrebări în ceea ce privește securitatea cibernetică în România și necesitatea implementării unor măsuri suplimentare de protecție a infrastructurilor critice și a datelor sensibile ale cetățenilor și instituțiilor.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments