Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAtac cibernetic la NTT Data România: Date strategice sustrase de hackeri

Atac cibernetic la NTT Data România: Date strategice sustrase de hackeri

Atac cibernetic la NTT Data România: Date strategice sustrase de hackeri

Un atac cibernetic de amploare a lovit una dintre cele mai mari companii de IT din România, NTT Data, din Cluj. Potrivit informațiilor divulgate, un server mai vechi al companiei ar fi fost compromis, iar un grup de hackeri a reușit să sustragă 230 de giga de date strategice.

Platforma Cyber Express a adus la cunoștința publicului că hackerii au vizat sistemele informatice ale NTT Data România, dar și Departamentul de Sănătate al statului Florida. Se pare că atacul ar fi fost realizat de către un grup dedicat, iar implicațiile pot fi serioase. Compania a reacționat prompt la incident, izolând mediul afectat și activând protocoalele de securitate necesare pentru protecția datelor sensibile.

Conform Cyber Express, NTT Data, un jucător global recunoscut în domeniul serviciilor de afaceri și tehnologie, a fost ținta unui atac de tipul RansomHub. Hackerii au reușit să acceseze o cantitate semnificativă de date de la divizia din România a companiei, iar amenințările cu publicarea acestor informații pe internet sunt reale. În paralel, Departamentul de Sănătate din Florida a fost afectat și el de un posibil atac cibernetic, cu întreruperi temporare în funcționarea sistemelor.

Reprezentanții NTT Data au confirmat detectarea unei activități suspecte pe un server mai vechi din infrastructura companiei. Cu toate acestea, au negat categoric implicarea ransomware-ului în incidentul respectiv și au subliniat faptul că au reacționat rapid și eficient pentru a minimiza riscurile. Compania a asigurat că toate măsurile de securitate au fost luate pentru protejarea integrității datelor și a infrastructurii IT.

În contextul creșterii provocărilor cibernetice, este imperativ ca firmele să investească în soluții de securitate de ultimă generație și să își pregătească personalul pentru a face față potențialelor amenințări. NTT Data reprezintă un jucător important pe piața IT din România, iar securitatea informatică trebuie să fie o prioritate pentru a evita consecințe nedorite precum scurgeri de date sau disfuncționalități în sistemul informatic.

Ce este ransomware-ul și cum acționează hackerii?

  • Ransomware-ul este o formă de malware care criptează fișierele de pe un sistem informatic și cere plata unei “răscumpărări” pentru restabilirea accesului la date.
  • Hackerii care utilizează ransomware-ul profită de vulnerabilitățile sistemelor pentru a se infiltra și a bloca accesul utilizatorilor la informații vitale.
  • Modalitatea de plată a “răscumpărării” se realizează de obicei în criptomonede sau alte mijloace digitale, ceea ce face dificilă urmărirea acestora și identificarea infractorilor.

În cazul NTT Data, compania a reușit să gestioneze situația cu succes, izolând rapid mediul afectat și prevenind extinderea pagubelor. Protejarea datelor sensibile și asigurarea securității cibernetice sunt aspecte cruciale pentru orice organizație în era digitală actuală.

Cum afectează un atac cibernetic o companie?

  • Scurgeri de date sensibile: Informațiile strategice compromise pot ajunge în mâinile greșite, afectând reputația și securitatea unei companii.
  • Disfuncționalități în sistem: Un atac cibernetic poate bloca funcționarea normală a sistemelor informatice, afectând activitățile operaționale și pierzând clienți sau parteneri de afaceri.
  • Pierderi financiare: Investițiile necesare pentru remedierea situației și repararea pagubelor pot fi semnificative, afectând bugetul unei companii pe termen lung.

Pe fondul incidentului de securitate cibernetică la care a fost supusă NTT Data România, se pune accentul pe importanța infrastructurii IT securizate și a politicii de securitate a datelor. Companiile trebuie să fie vigilente și proactive în protejarea informațiilor sensibile împotriva atacurilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate și agresive.

Concluzii

Într-o eră în care tehnologia ocupă un loc central în afaceri, securitatea cibernetică devine o prioritate esențială pentru protejarea valorii datelor și a reputației unei companii. NTT Data a reușit să gestioneze cu succes incidentul de securitate și să minimalizeze impactul potențial al atacului cibernetic. Totuși, este necesară o permanentizare a măsurilor de securitate și o investiție continuă în soluții de protecție împotriva amenințărilor digitale.

TAGS:

atac cibernetic, NTT Data, securitate cibernetică, hackeri

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General