Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeEconomie si FinanciarAtac cibernetic de amploare: Microsoft dezvăluie detalii despre grupul "Midnight Blizzard"

Atac cibernetic de amploare: Microsoft dezvăluie detalii despre grupul “Midnight Blizzard”

Atac cibernetic de amploare: Microsoft dezvăluie detalii despre grupul “Midnight Blizzard”

Microsoft a dezvăluit detalii despre un atac cibernetic de amploare, desfășurat de un grup cunoscut sub numele de “Midnight Blizzard”. Potrivit companiei, autorii atacului au legături cu serviciile de informații externe ale Rusiei, conform informațiilor furnizate de agențiile de securitate din Washington și Londra.

Grupul “Midnight Blizzard” este cunoscut pentru faptul că își concentrează atacurile asupra Statelor Unite, entităților diplomatice, organizațiilor non-guvernamentale și furnizorilor de servicii informatice din SUA și Europa. Potrivit Microsoft, scopul lor principal este colectarea de informații pentru spionaj pe termen lung.

Activitățile acestui grup, denumit și “Nobelium”, au fost monitorizate de către Microsoft începând din 2018. Compania a detectat cel mai recent atac pe data de 12 ianuarie și a declanșat operațiuni de apărare care au blocat accesul hackerilor cibernetici.

Potrivit informațiilor furnizate de Microsoft, atacul a început în noiembrie anul trecut. Hackerii au încercat o parolă pe mai multe conturi și au reușit să acceseze un cont de test. Ulterior, aceștia au folosit acest “punct de sprijin” pentru a accesa conturile unor angajați Microsoft, în special ale membrilor echipei de conducere și ai departamentului de securitate.

În urma investigației efectuate de companie, s-a constatat că hackerii au avut inițial acces la conturile de email ale angajaților, unde au căutat informații referitoare la activitatea și membrii grupului “Midnight Blizzard”. Microsoft însă precizează că nu există indicii că hackerii au avut acces la conturile clienților, sistemele de producție, codul sursă sau software-urile de inteligență artificială ale companiei.

Acest atac cibernetic subliniază importanța necesității de a fi vigilenți și de a implementa măsuri de securitate solide în toate organizațiile. Companiile, în special cele din domeniul IT, ar trebui să-și intensifice eforturile pentru a proteja datele sensibile și informațiile clienților.

Recomandări de securitate pentru organizații

  • Actualizați regulat software-urile și sistemele de securitate pentru a preveni eventuale vulnerabilități.
  • Implementați autentificarea cu două factori pentru a proteja conturile împotriva atacurilor de tip phishing.
  • Educați angajații cu privire la practicile de securitate cibernetică și promovați utilizarea de parole puternice.
  • Evaluați și monitorizați în mod constant infrastructura IT pentru a identifica eventualele activități suspecte.
  • În cazul unui atac cibernetic, informați imediat autoritățile competente și luați măsurile necesare pentru remedierea situației.

Acest atac cibernetic ridică, de asemenea, întrebări cu privire la necesitatea unor acțiuni internaționale pentru contracararea astfel de activități distructive. Cooperarea între state și organizații este esențială pentru a reduce vulnerabilitatea digitală și a asigura securitatea cibernetică la nivel global.

În concluzie

Echipa de securitate a Microsoft a contracarat cu succes un atac cibernetic desfășurat de grupul “Midnight Blizzard”. Desi hackerii au reușit să obțină acces la conturile unor angajați ai companiei, nu există indicii că au compromis datele clienților sau sistemele critice ale Microsoft. Cu toate acestea, acest incident subliniază importanța securității cibernetice și necesitatea implementării unor măsuri de protecție robuste în organizații.

Informații complete și actualizate despre acest atac și alte știri legate de securitate cibernetică pot fi găsite peezs.ro.

TAGS: atac cibernetic, Midnight Blizzard, securitate cibernetică, Microsoft, Rusia

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments