Monday, May 20, 2024
HomeActualitateAtac armat la parada echipei Kansas City Chiefs

Atac armat la parada echipei Kansas City Chiefs

Atac armat la parada echipei Kansas City Chiefs

O tragedie a avut loc în orașul Kansas City, statul american Missouri, în urma unui atac armat produs în timpul paradei de victorie a echipei de fotbal american Kansas City Chiefs, campionii Super Bowl-ului din 2024. Potrivit autorităților, un individ a deschis focul într-un moment de bucurie și sărbătoare, provocând un mort și rănind alte 22 de persoane, relatează agenția France Presse.

La momentul incidentului, zeci de mii de oameni se aflau pe străzi pentru a celebra succesul echipei Kansas City Chiefs. Parada defilat prin oraș, iar într-un moment tragic, în parcarea Gării Union Station, s-au auzit focuri de armă. O persoană și-a pierdut viața în urma atacului, iar alte 22 de persoane au fost rănite.

Victima mortală a fost identificată ca fiind Lisa Lopez-Galvan, în vârstă de 43 de ani, o animatoare de radio locală, care și-a pierdut viața în timpul paradei. În urma atacului, mai mulți copii au fost răniți, printre cei 22 de oameni afectați de incident. Situația celor 8 răniți este critică, în timp ce alți 7 se află în stare gravă și 6 au răni ușoare, conform declarațiilor șefului pompierilor din Kansas City, Ross Grundyson.

Investigațiile preliminare ale autorităților relevă faptul că acest atac armat nu este legat de terorism sau extremism național violent. Potrivit șefei Poliției din Kansas City, Stacey Graves, incidentul a pornit de la un diferend între mai multe persoane. Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite încă detalii despre persoanele implicate în atac.

Rețineri și apel la martori

Poliția locală a anunțat că au fost făcute trei arestări în legătură cu acest atac armat. Printre cei reținuți se află și doi minori, conform declarațiilor oficiale. Autoritățile au făcut un apel la martori pentru a oferi orice informații care ar putea ajuta ancheta în acest caz. De asemenea, a fost creată o platformă online pentru colectarea înregistrărilor video care ar putea contribui la elucidarea incidentului.

Incidentul de la parada echipei de fotbal american Kansas City Chiefs aduce în atenție problemele legate de posesia armelor în Statele Unite ale Americii. Țara se confruntă cu o problemă majoră legată de violența armată, cu un număr mare de persoane care dețin arme individuale. Potrivit statisticilor, un adult din trei deține cel puțin o armă.

Numărul victimelor împușcăturilor în SUA a crescut constant în ultimii ani, iar în 2021, aproximativ 49.000 de persoane au fost ucise prin împușcare, în creștere față de anul precedent. Cu toate acestea, Congresul american nu a adoptat măsuri ferme în legătură cu această problemă, fiind influențat de lobby-ul organizației National Rifle Association (NRA), principalul lobby al armelor de foc din țară.

Incidentul tragic de la parada echipei Kansas City Chiefs a șocat întreaga comunitate și a reamintit societății americane despre importanța abordării cu seriozitate a reglementărilor privind posesia armelor și a problemelor legate de violența armată.

Foto: Profimedia

TAGS: Atac armat, Kansas City, Kansas City Chiefs, parada echipei, violenta armată
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments