Saturday, May 18, 2024
HomeSportAsistent Medical Retinut pentru Purtare Abuziva: Doua Tinere Internate la Psihiatrie Batute

Asistent Medical Retinut pentru Purtare Abuziva: Doua Tinere Internate la Psihiatrie Batute

Asistent Medical Retinut pentru Purtare Abuziva: Doua Tinere Internate la Psihiatrie Batute

Un asistent medical de la secția de geriatrie din cadrul spitalului de Psihiatrie din Târgoviște a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața magistraților pentru a decide dacă va fi arestat pentru 30 de zile. Incidentul a avut loc în timp ce acesta ar fi agresat fizic două minore internate la secția de Psihiatrie, cele două fete, în vârstă de 13 si 17 ani, fiind victime ale purtării abuzive.

Percheziții la Domiciliul Asistentului Medical: Descoperite Bunuri și Probe

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au efectuat percheziții la domiciliul asistentului medical suspect, unde au descoperit și confiscat diferite bunuri și probe relevante pentru investigație. Situația din cadrul spitalului de Psihiatrie din Târgoviște este una gravă, iar agresiunile asupra pacienților, în special a minorilor, ridică semne de întrebare cu privire la modul în care sunt tratați și protejați aceștia.

Incidentele de acest gen sunt din ce în ce mai frecvente în România, cu pacienții de la secțiile de Psihiatrie fiind deseori victime ale abuzurilor. Autoritățile trebuie să ia măsuri ferme pentru a proteja vulnerabilii și a sancționa aspru astfel de comportamente inacceptabile în sistemul medical.

Tânăr Bătut Crunt de Alți Pacienți la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Botoșani

Un alt incident deosebit de grav a avut loc la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Botoșani, unde un tânăr în vârstă de 33 de ani a fost bătut cu brutalitate de către alți pacienți. Bărbatul, internat pentru o afecțiune psihică, a suferit leziuni grave, inclusiv o mână ruptă și vânătăi pe tot corpul, fiind necesară internarea sa într-un spital de Terapie Intensivă.

Incidentul a fost adus la cunoștința autorităților de către tatăl victimei, care a fost șocat să afle despre violența la care a fost supus fiul său. Pacienții internați la secțiile de Psihiatrie trebuie să beneficieze de protecție și îngrijire adecvată, iar astfel de acte de brutalitate nu pot fi tolerate sub nicio formă.

Managerul Spitalului Promite Investigare și Tragere la Răspundere a Vinovaților

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, s-a angajat să investigheze cu rigurozitate acest incident și să identifice și să trateze cauza agresiunilor asupra pacienților. Conducerea spitalului, împreună cu autoritățile competente, trebuie să asigure un climat sigur și protector pentru toți cei internați în unitățile de Psihiatrie, eliminând astfel de comportamente distructive și inumane.

Finalizare Investigatie si Aplicare a Masurilor Corective Necesare

Este esențial ca societatea să fie conștientizată cu privire la importanța protejării drepturilor și siguranței persoanelor vulnerabile, precum cei internați în unitățile de Psihiatrie. Nevoia de o supraveghere atentă și de standarde ridicate de profesionalism în îngrijirea pacienților este imperativă pentru a preveni abuzurile și violența în mediile medicale.

Investigația asupra agresiunilor din cadrul spitalului de Psihiatrie reprezintă o prioritate pentru autorități și pentru sistemul medical în ansamblu, pentru a asigura respectarea drepturilor și integrității tuturor pacienților vulnerabili.

Pentru citiți mai multe știri similare, accesați aici:

Abuzuri Psihiatrie

TAGS: abuzuri Psihiatrie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments