Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateASF stabilește noua formulă de calcul a primei recomandate pentru asigurații cu...

ASF stabilește noua formulă de calcul a primei recomandate pentru asigurații cu risc ridicat

ASF stabilește noua formulă de calcul a primei recomandate pentru asigurații cu risc ridicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat o decizie importantă cu privire la calculul primei recomandate pentru asigurații cu risc ridicat care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Această nouă formulă va avea un impact semnificativ asupra costurilor de asigurare auto și va aduce beneficii atât pentru asiguratori, cât și pentru asigurați.

Conform comunicatului de presă emis de ASF, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși suma de 9.000 de lei la clasa B0. Această limită impusă de autoritatea de supraveghere reprezintă o măsură de protecție pentru asigurații cu risc ridicat, asigurându-se astfel că aceștia nu vor fi afectați de costuri excesive la încheierea politei de asigurare.

Noua formulă de calcul a primei recomandate a fost aprobată de către ASF și va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului. Aceasta se va aplica în contextul legislativ actual, respectiv pe perioada în care se află în vigoare prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1326/2023, cu modificările și completările ulterioare.

În urma acestei decizii, se așteaptă ca costurile de asigurare auto pentru asigurații cu risc ridicat să fie mai accesibile și mai echitabile. În plus, asigurătorii vor putea ajusta primele de asigurare în funcție de nivelul riscului pe care îl reprezintă fiecare asigurat, ceea ce va permite o mai mare personalizare a prețurilor și o mai bună gestionare a riscurilor.

Pentru asigurători, această decizie reprezintă o oportunitate de a-și îmbunătăți strategiile de tarifare și de a-și ajusta ofertele în funcție de noile cerințe impuse de ASF. Totodată, va încuraja concurența loială și va stimula inovarea în industria de asigurări auto.

Pentru a avea o imagine completă asupra noilor reglementări, BAAR (Biroul Asigurătorilor Auto din România) va utiliza această nouă formulă de calcul a primei recomandate pentru asigurații cu risc ridicat. Astfel, toate persoanele fizice și juridice care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone vor beneficia de această nouă metodă de calcul mai transparentă și echitabilă.

Este de așteptat ca implementarea noii formule de calcul să aducă beneficii semnificative în sistemul de asigurări auto din România. Aceasta va asigura un echilibru între interesul asiguraților și cel al asigurătorilor și va contribui la dezvoltarea unei piețe de asigurări auto mai stabile și mai performante în țară.

TAGS: autoritatea, asigurari, ASF, riscuri, polite
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments