Friday, May 24, 2024
HomeActualitateAprobarea ajutorului de restructurare pentru TAROM va contribui la viabilitatea pe termen...

Aprobarea ajutorului de restructurare pentru TAROM va contribui la viabilitatea pe termen lung a companiei

Aprobarea ajutorului de restructurare pentru TAROM va contribui la viabilitatea pe termen lung a companiei

Un comunicat recent din partea Bruxelles-ului a anunțat că ajutorul de restructurare acordat de România pentru TAROM a fost aprobat, iar această măsură va permite companiei aeriene să își recapete viabilitatea pe termen lung. Potrivit vicepreședintei Margrethe Vestager, planul de restructurare al TAROM va asigura viabilitatea companiei și va reduce eventualele denaturări ale concurenței. România a notificat Comisia Europeană în mai 2021 cu un plan de restructurare care include o serie de măsuri menite să eficientizeze operațiunile și să reducă costurile operatoarei aeriene.

Această decizie intervine după o investigație aprofundată deschisă de Comisia Europeană în iulie 2021 pentru a evalua conformitatea măsurilor de restructurare adoptate de România în ceea ce privește normele UE privind ajutoarele de stat. Astfel, măsurile notificate includ anularea unei datorii considerabile și o injecție de capital, care au fost evaluate în conformitate cu orientările pentru salvarea și restructurarea întreprinderilor nefinanciare aflate în dificultate.

Aceste decizii au fost elaborate pentru a aborda problemele financiare cu care se confruntă TAROM, punând accent pe modernizarea flotei și optimizarea costurilor. Prin urmare, aprobarea ajutorului de restructurare este văzută ca un pas crucial în menținerea conectivității regionale pentru cetățenii și întreprinderile din România. Cu reducerea numărului de rute și a aeronavelor, TAROM urmărește să își consolideze poziția pe piață și să devină mai competitivă în industria aviatică.

Așadar, implementarea acestui plan de restructurare este așteptată să ofere o perspectivă solidă pentru viitorul companiei aeriene naționale, contribuind și la susținerea mediului concurențial corect în sectorul aviatic european.

Tags:

TAROM, Bruxelles, Comisia Europeană
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments