Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateAnul 2024: Ucraina în fața provocărilor și pericolelor

Anul 2024: Ucraina în fața provocărilor și pericolelor

Anul 2024: Ucraina în fața provocărilor și pericolelor

Anul 2024 se anunță a fi unul crucial pentru Ucraina, într-un context în care sprijinul occidental se reduce treptat, iar alegerile din diverse state ale lumii aduc incertitudini în peisajul geopolitic. În plus, țara se confruntă cu o creștere a oboselii de război, o criză de muniție și de resurse umane în armata ucraineană. Despre aceste provocări a vorbit într-o postare pe pagina sa de Facebook Mykhailo Tkach, un important jurnalist de investigație din Kiev.

Mykhailo Tkach, cunoscut pentru investigațiile sale publicate în cadrul publicației Ukrainska Pravda, își îndeamnă concetățenii să renunțe la iluzii și să nu mai creadă în miturile politice care promit o victorie rapidă asupra Rusiei, fără a implica direct populația. El subliniază importanța ca Ucraina să se bazeze tot mai mult pe propriile puteri și să devină mai puternică.

Jurnalistul atrage atenția asupra corupției din țară și a indiferenței unor cetățeni față de situația de pe front. În timp ce unii își dau viața pe front, alții obțin certificate de încadrare în grad de handicap cu ajutorul mitelor. Acești oameni se odihnesc în confortul mașinilor lor de lux, departe de confruntările militare. Mykhailo Tkach se întreabă când și cum vor înțelege acești oameni prețul real plătit pe front pentru posibilitățile lor.

Într-o lume în care propaganda este prezentă pe toate planurile, jurnalistul adaugă că nu se poate combate propaganda cu o altă propagandă. În timp ce Rusia folosește diverse invenții despre naziști în războiul împotriva Ucrainei, Mykhailo Tkach atrage atenția că aceste invenții nu pot fi combătute cu ajutorul altor invenții. El evidențiază faptul că în Ucraina există încă credința neîntemeiată într-o victorie rapidă, într-o armată rusă slabă și într-o minune pe front.

Cu cât orașele ucrainene sunt mai departe de zona de conflict, cu atât există tendința ca oamenii să creadă că victoria este garantată de cineva. Această percepție poate fi periculoasă și poate agrava diviziunile în societate.

Acesta este momentul în care ucrainenii trebuie să se trezească și să se mobilizeze. Mykhailo Tkach subliniază faptul că Rusia le amintește zilnic ucrainenilor că războiul este foarte aproape de ei, bombardând obiective civile și militare. Dacă nu ar fi bombardat întregul teritoriu al Ucrainei, cei care nu se află pe front ar fi putut uita că există un război în desfășurare.

O discrepanță semnificativă între front și restul țării poate avea consecințe grave pentru Ucraina. Tkach subliniază faptul că această ruptură nu poate fi ignorată de militarii care au luptat pentru a câștiga timp și siguranță pentru cei ați departe de front. Dacă oamenii obișnuiți nu se vor trezi și nu se vor mobiliza, iar Rusia va reuși să distrugă Ucraina în 2024, nu se va opri aici, ci va merge mai departe să-și extindă influența.

Într-un apel emoționant, jurnalistul îi îndeamnă pe cetățenii ucraineni să vină în ajutorul militarilor și să se alăture în lupta pentru apărarea statului. El subliniază faptul că în ultimii doi ani, militarii de pe front au fost apărătorii speranței pentru cei ați departe. Acum, este timpul ca restul populației să-și arate sprijinul pentru cei de pe front.

Mykhailo Tkach vorbește despre importanța depășirii barierelor interne, precum populismul și corupția. Certurile, luptele interne și refuzul de a face față realității pot avea consecințe grave. El atrage atenția că soluțiile simple nu pot rezolva problemele complexe și că oboseala și disperarea trebuie depășite.

Pe fondul crizei resurselor umane în armată, Ucraina încearcă să înăsprească legislația privind mobilizarea. Parlamentul dezbate o nouă lege a mobilizării, care să faciliteze procesul de recrutare în armată. Este necesar ca societatea să sprijine și să încurajeze mai mult militarii și să se asigure că aceștia sunt susținuți în lupta lor pentru apărarea țării.

Tags: Ucraina, Rusia, mobilizare,

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments