Friday, May 24, 2024
HomeActualitateAntrenorul de 20 de ani de la Dinamo arestat preventiv după ce...

Antrenorul de 20 de ani de la Dinamo arestat preventiv după ce a recunoscut acuzațiile de viol

Antrenorul de 20 de ani de la Dinamo arestat preventiv după ce a recunoscut acuzațiile de viol

Instructorul de 20 de ani de la Dinamo, implicat într-un scandal sexual, a recunoscut în fața procurorilor faptelor și a fost arestat preventiv. Potrivit unor surse din anchetă citate de Observator și ProTV, incidentul a avut loc în timpul antrenamentului la bazinul Dinamo, în prezența părinților copiilor.

Conform informațiilor, o fetiță de 7 ani a povestit mamei sale despre incident, iar aceasta a depus o plângere la poliție. Ancheta a relevat că antrenorul era și student la Facultatea de Educație Fizică și colabora cu CS Dinamo în baza unui contract de activitate sportivă.

O reprezentantă a clubului a declarat că tânărul era angajat ca instructor din martie 2023 și se ocupa de inițierea copiilor la înot în grupuri mici. Activitatea se desfășura zilnic în bazinul de 25 de metri. În timpul incidentului, în bazin se mai aflau și alți copii, iar pe margine erau părinții prezenți la antrenament. Aceștia nu au observat cele întâmplate, iar fapta a ieșit la iveală abia după ce victima a povestit mamei sale.

Autoritățile au intervenit rapid și l-au ridicat pe antrenor pentru a fi audiat. Potrivit surselor, acesta și-a recunoscut faptele în timpul audierilor. Instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile sub acuzația de viol.

Clubul Dinamo a luat măsuri drastice în acest caz și i-a reziliat imediat contractul antrenorului. Totodată, au fost luate și alte măsuri, precum prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală pentru toți angajații. CS Dinamo a transmis că va organiza și sesiuni de formare pentru sportivi, concentrându-se pe deontologie, etică și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din bazinul Dinamo au fost puse la dispoziție anchetatorilor pentru a fi utilizate în dosarul antrenorului. Sperăm că acest caz va fi tratat cu seriozitate și că justiția va fi făcută în mod corespunzător, pentru a asigura siguranța și protecția copiilor implicați în activitățile sportive.

TAGS:

Dinamo

antrenor

viol

arestare preventivă

incident

știri sportive

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments