Friday, June 21, 2024
HomeActualitateAntrenor condamnat la închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală asupra...

Antrenor condamnat la închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală asupra unor minore

Antrenor condamnat la închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală asupra unor minore

Un antrenor a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 6 ani și 7 luni închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală asupra unor minore. Faptele s-au petrecut în timpul unor deplasări la București, în aprilie 2018 și februarie 2019.

Urmare a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, inculpatul, un polițist în cadrul IPJ Sibiu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la viol și agresiune sexuală. Sentința penală a fost dată de Judecătoria sectorului 2 București și a fost ulterior confirmată de Curtea de Apel București.

Potrivit comunicatului oficial, antrenorul a încercat de două ori să întrețină raporturi sexuale cu minorele respective în timpul unor deplasări la București. În aprilie 2018, el s-a cazat în aceeași cameră cu o fată în vârstă de 12 ani și a încercat, prin constrângere fizică, să își satisfacă propriile dorințe sexuale. În februarie 2019, antrenorul s-a deplasat împreună cu o fată în vârstă de 17 ani și a exercitat asupra ei acte de constrângere fizică și psihică de natură sexuală.

Antrenorul a abuzat de poziția sa și a comis acte de agresiune sexuală

Scandalul a izbucnit în momentul în care victimele au avut curajul să raporteze abuzurile suferite. Antrenorul, deși însărcinat cu îndrumarea și protecția sportivelor minore, a abuzat de poziția sa de autoritate și a încercat să întrețină relații sexuale cu ele.

Primul incident s-a petrecut în aprilie 2018, când antrenorul și o fată în vârstă de 12 ani au fost cazați în aceeași cameră în timpul unei deplasări la București. Acesta a profitat de faptul că fata se afla sub paza și îngrijirea lui și a exercitat constrângeri fizice pentru a o forța să întrețină raporturi sexuale.

Cazul a luat o turnură și mai gravă în februarie 2019, când antrenorul a comis agresiuni sexuale asupra unei fete de 17 ani. Cei doi au mers împreună la București și s-au cazat în aceeași cameră. Aici, antrenorul a exercitat constrângeri fizice și psihice asupra fetei, aducând-o într-o situație de vulnerabilitate și întreprinzând acte de natură sexuală fără consimțământul acesteia.

Condamnarea și mandatul de executare a pedepsei

Antrenorul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 6 ani și 7 luni închisoare. Sentința dată de Judecătoria sectorului 2 București a fost confirmată de Curtea de Apel București și a devenit definitivă. Mandatul de executare a pedepsei privative de libertate a fost pus în aplicare, iar inculpatul a fost încarcerat conform legii.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General