Monday, May 20, 2024
HomeSportAnticiclonul ajunge în România: vremea se schimbă și vor fi ninsori și...

Anticiclonul ajunge în România: vremea se schimbă și vor fi ninsori și ploi în mai multe regiuni

Anticiclonul ajunge în România: vremea se schimbă și vor fi ninsori și ploi în mai multe regiuni

Anticiclonul care a afectat estul Europei este așteptat să ajungă și în România, schimbând semnificativ vremea în următoarele zile. Meteorologii prognozează că vor fi ninsori și ploi în mai multe regiuni, iar valorile termice vor înregistra scăderi, în special în săptămâna viitoare.

O răcire accentuată a vremii la începutul săptămânii viitoare

Deși în weekend vor fi temperaturi specifice primăverii în vestul și sud-vestul țării, vremea se va răci semnificativ în a doua parte a zilei de duminică. În unele zone, temperaturile vor scădea chiar încă de astăzi.

Anticiclonul puternic care se instalează în România va aduce valori sub zero grade pe întinderi extinse din nord, vest, sud și centru încă de vineri dimineața.

Potrivit meteorologilor, la prânz, în jumătatea vestică și mare parte din Muntenia se vor înregistra între 10 și 13 grade Celsius. În regiunile Dobrogea, Moldova și Câmpia Bărăganului, temperaturile vor fi între 6 și 9 grade Celsius.

Dimineața de sâmbătă va fi rece în majoritatea țării, conform informațiilor furnizate de Meteoradar. Pe parcursul zilei, temperaturile vor urca până la 14-16 grade Celsius în Crișana, Banat și sud-vestul Transilvaniei.

Ninsori și ploi în sud, iar la munte vin fulgii de nea

Duminică, vremea se va schimba considerabil. După o dimineață cu temperaturi generoase, mai ales în sudul țării, situația se va modifica în a doua parte a zilei.

Cerul va fi acoperit de nori, iar în regiunile sudice se vor înregistra ploi. La munte, vor cădea ninsori și lapoviță. Spre seară, sunt așteptați fulgii de nea și în zonele înalte din estul Transilvaniei.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a transmis că temperaturile minime vor scădea semnificativ, apropiindu-se de normalul specific datei din calendar și chiar sub acesta, în special în depresiunile din estul Transilvaniei. Sunt posibile valori de -9…-10 °C în comparație cu 4…5 °C în restul țării.

Specialiștii în meteorologie au declarat că, la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea în aproape toate regiunile României. Vremea va fi răcoroasă, dar vorbim de valori termice caracteristice perioadei în care ne aflăm.

Urmăriți știrile despre vreme pe EZS România

Pentru cele mai actualizate informații despre prognoza meteo și schimbările vremii, accesați pagina noastră de știri EZS România. Suntem aici pentru a vă ține la curent cu toate noutățile și previziunile meteo.

TAGS: anticiclon, vreme, ninsori, ploi, temperaturi, prognoza meteo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments