Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateANM emite avertizare de cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe

ANM emite avertizare de cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe

ANM emite avertizare de cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment de cod galben de ceaţă pentru mai multe zone din ţară. Printre acestea se numără zona joasă a judeţului Bacău, incluzând localităţile Bacău, Oneşti, Buhuşi, Sascut, Balcani și multe altele.

Avertizarea este valabilă și pentru zona joasă a judeţului Vrancea, acoperind localităţi precum Focşani, Adjud, Mărăşeşti, Panciu, Vulturu, Odobeşti și altele.

Pe lângă acestea, avertismentul se extinde şi către alte judeţe precum Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Dâmboviţa.

În toate aceste regiuni, se aşteaptă ceaţă care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri, ceea ce poate afecta semnificativ conducerea auto și alte activităţi în aer liber.

Avertizările sunt emise până joi dimineaţa, până la ora 07.00, iar autorităţile recomandă prudenţă sporită în trafic și informare constantă cu privire la starea vremii.

Aceste fenomene meteorologice pot determina întârzieri în trafic, creşterea timpului de parcurs sau chiar accidente rutiere, de aceea este important ca şoferii să circule cu atenţie sporită și să aibă luminile de ceaţă pornite pentru a-şi spori vizibilitatea.

ANM reaminteşte că este important ca populaţia să fie informată cu privire la avertismentele meteorologice și să respecte indicaţiile autorităţilor pentru a evita incidentele nedorite.

Recomandări pentru populaţie în caz de ceaţă

  • Să circule cu viteză redusă și să păstreze distanţa regulamentară faţă de vehiculele din faţă;
  • Să utilizeze luminile de ceaţă și să semnalizeze intenţiile de schimbare a direcţiei;
  • Să evite depăşirile risipitoare de energie și să fie atenţi la semnalele rutiere;
  • Să manifeste o conduită preventivă și să aibă răbdare în trafic;
  • Să evite, pe cât posibil, deplasările în aceste condiţii meteorologice nefavorabile.

Taguri:

Avertizare, Ceață, ANM, Vreme, Trafic
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments