Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateAnders Behring Breivik, responsabil pentru atacul armat din Norvegia, cere să fie...

Anders Behring Breivik, responsabil pentru atacul armat din Norvegia, cere să fie scos din izolare

Anders Behring Breivik, responsabil pentru atacul armat din Norvegia, cere să fie scos din izolare

Anders Behring Breivik, criminalul responsabil pentru atacul armat în care au murit 77 de persoane în Norvegia în 2011, a făcut o declarație surprinzătoare în fața instanței. El a cerut să fie scos din izolare și a spus că îi pare rău pentru faptele sale. Momentul a fost unul emoționant, Breivik izbucnind în lacrimi și afirmând că viața sa în izolare în închisoare a fost un coșmar, care îl face să se gândească la sinucidere în fiecare zi.

Anders Behring Breivik a fost responsabil pentru cea mai mare atrocitate pe timp de pace din Norvegia. În 2011, el a detonat o mașină-capcană în Oslo, ucigând opt persoane, apoi a deschis focul într-o tabără de tineret a Partidului Laburist, omorând alte 69 de persoane, în mare parte adolescenți. Acest atac a șocat întreaga națiune și a rămas în memoria colectivă a norvegienilor ca un eveniment deosebit de tragic și traumatizant.

În prezent, Anders Behring Breivik se află în închisoare, unde îndeplinește o pedeapsă de închisoare pe viață. El a dat în judecată statul norvegian, acuzând condițiile de detenție și interdicția de a comunica cu lumea exterioară. Breivik susține că aceste restricții încalcă drepturile sale fundamentale și că viața sa în detenție este un coșmar continuu.

În sala de judecată, Anders Behring Breivik a declarat că nu se mai poate descurca fără relații umane semnificative și că izolarea sa continuă îl face să se simtă distrus. El a subliniat că nu mai poate suporta această situație și că are gânduri de sinucidere în fiecare zi. Persoanele prezente în sala de judecată au putut observa sincera emoție a criminalului în momentul în care acesta își ștergea lacrimile.

Întrebările avocaților și reacțiile lui Anders Behring Breivik au adus în discuție modul în care criminalul privește faptele sale și dacă există vreun regret. Breivik și-a cerut iertare pentru acțiunile sale și a afirmat că este dispus să renunțe la politică. Aceasta este o declarație surprinzătoare având în vedere pozițiile pe care le-a adoptat în trecut, când a subliniat că nu regretă ceea ce a făcut. Cu toate acestea, avocații săi susțin că Breivik a avut mesaje mixte și că intențiile sale sunt sincere.

Procesul lui Anders Behring Breivik împotriva statului norvegian a readus acest caz pe primele pagini ale ziarelor și a stârnit nemulțumirea multor supraviețuitori și familiilor victimelor. Mulți consideră că atenția publică acordată acestui caz creează noi răni și exacerbează durerea pe care aceste familii o simt în continuare.

Avocații lui Breivik susțin că Norvegia încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului și că restricțiile impuse de către statul norvegian îl supun unui tratament inuman și degradant. Aceștia consideră că Breivik are dreptul la o viață decentă și la comunicarea cu lumea exterioară, indiferent de crimele pe care le-a comis.

În replică, avocații Ministerului Justiției din Norvegia susțin că restricțiile impuse lui Anders Behring Breivik sunt justificate și necesare pentru a împiedica repetarea unor astfel de atrocități. Ei susțin că criminalul rămâne o amenințare și că, prin interdicția de comunicare și izolarea sa, se previne inspirarea altora de a comite acte de violență similar.

TAGS:

Anders Behring Breivik Norvegia motivul procesului drepturile omului atacul armat
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments