Tuesday, April 16, 2024
HomeSportAna Maria Mocanu, fosta asistentă a lui Dan Capatos, dezvăluie experiența ei...

Ana Maria Mocanu, fosta asistentă a lui Dan Capatos, dezvăluie experiența ei tulburătoare cu malarie

Ana Maria Mocanu, fosta asistentă a lui Dan Capatos, dezvăluie experiența ei tulburătoare cu malarie

Ana Maria Mocanu, cunoscută pentru activitatea ei ca asistentă a lui Dan Capatos și ca dansatoare preferată a maneliștilor, a vorbit despre momentele cumplite prin care a trecut atunci când s-a confruntat cu malarie, o boală tropicală devastatoare. Fosta asistentă a aflat recent că destinația favorită a românilor, Zanzibar, este afectată de un val de îmbolnăviri de malarie și împărtășește acum din experiența ei pentru a informa și a ajuta ceilalți.

Ana Maria Mocanu a fost afectată de malarie de două ori

Ana Maria Mocanu a petrecut o mare parte a copilăriei sale în străinătate, alături de părinții săi. Datorită meseriei lor în diplomație, familia Mocanu a călătorit în jurul lumii și Ana a fost alături de ei în toate aceste aventuri. Una dintre destinațiile în care au ajuns a fost Angola, în Africa, când Ana avea în jur de 11 ani.

În Angola, condițiile de trai erau dificile, iar mizeria era la ordinea zilei. Din păcate, țânțarii purtători de malarie erau omniprezenți și aproape imposibil de evitat. Cu toate acestea, chiar și după ce a fost vaccinată împotriva malariei, sistemul ei imunitar nu a reușit să se protejeze complet și Ana a căzut victimă bolii de două ori.

Ana Maria Mocanu, la un pas de moarte

Inferno malariei, Ana Maria Mocanu ne-a mărturisit că, de fiecare dată când s-a îmbolnăvit de malarie în Angola, a ajuns la spital. Cu toate acestea, condițiile din spital nu erau deloc favorabile. Fiind tânără și având o alimentație corespunzătoare, ea a avut norocul de a supraviețui în fața acestei boli cumplite, care a luat viețile multor oameni.

În spital, Ana a luat medicamentele recomandate de medici și a suportat cu greu simptomele devastatoare ale malariei. Văzând și alte persoane suferind și murind din cauza acestei boli, inclusiv copii, a fost o traumă pentru ea și pentru familia ei.

Ana Maria Mocanu
Ana Maria Mocanu a făcut, în copilărie, malarie / Foto: Facebook

Potrivit Mariei Mocanu, este dificil de înțeles de ce unele persoane nu se vaccinează înainte de a călători în zone tropicale afectate de boli ca malarie, care sunt extrem de periculoase și pot fi fatale. Ea îndeamnă pe toată lumea să se protejeze prin vaccinare și să fie conștienți de pericolele reale.

De aceea, vaccineazați înainte de a merge în zonele în care boala este răspândită. Deși este doar o scurtă vacanță, protecția oferită de vaccin este eficientă. Este important să acorzi atenție primelor simptome și, dacă nu ai fost vaccinat, să mergi imediat la spital. Malaria nu este o glumă, o spun din experiența personală”, susține Mocanu.

Autoritățile medicale din România au raportat recent patru cazuri de malarie la persoanele care s-au întors din Zanzibar. Medicii din țară avertizează că este absolut necesar să se ia măsuri de profilaxie împotriva bolilor tropicale, mai ales în cazul călătoriilor în destinații exotice.

TAGS: Ana Maria Mocanu, malarie, Zanzibar, vaccinare, boala tropicală

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments