Thursday, May 23, 2024
HomeSanatateAmbulanțierul din Suceava a suferit un accident vascular cerebral în timpul intervenției...

Ambulanțierul din Suceava a suferit un accident vascular cerebral în timpul intervenției de urgență

Ambulanțierul din Suceava a suferit un accident vascular cerebral în timpul intervenției de urgență

Un ambulanțier din Suceava a fost victima unui accident vascular cerebral în timp ce se afla în misiune de urgență. Potrivit declarațiilor oficiale, angajatul a prezentat un deficit neurologic în timp ce conducea ambulanța, însă a reușit să-și păstreze conștiența pe parcursul incidentului care a avut loc într-o sâmbătă agitată pentru echipajul medical.

Dr. Adriana Morari, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, a confirmat că ambulanțierul a fost rapid transportat la centrul regional specializat în tratarea accidentelor vasculare cerebrale din Suceava.

Îngrijorarea cu privire la sănătatea angajaților din domeniul ambulanței a fost exprimată de către Robert Rotariu, reprezentantul sindicatului Ambulanței. Acesta a subliniat că nivelul crescut de stres și dificultatea muncii în condițiile actuale pot contribui la apariția unor astfel de situații cu impact grav asupra sănătății personalului medical.

Robert Rotariu a descris modul în care colegul asistent medical a reacționat prompt observând simptomele de urgență în comportamentul ambulanțierului, care nu schimba viteza și avea dificultăți de vorbire. Colaborarea lor eficientă a dus la oprirea în siguranță a mașinii de intervenție și la administrarea imediată a tratamentului, până la sosirea echipajului de sprijin.

Este al treilea caz de accident vascular cerebral înregistrat în rândul personalului Ambulanței Suceava, semnalând o tendință îngrijorătoare în ceea ce privește riscurile la care sunt expuși acești profesioniști în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Reprezentanții sindicatului atrag atenția asupra problemelor de sănătate grave cu care se confruntă cei care lucrează în sistem până la o vârstă relativ tânără, fără să poată beneficia de o perioadă de odihnă după ani grei de muncă. Suspiciunea este că unul dintre factorii care agravează situația este suspendarea temporară a unor prevederi legale, care ar fi trebuit să ofere asigurări pentru o vârstă de pensionare demnă și o îngrijire corespunzătoare pentru personalul medical.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments