Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportAlianța Fermierilor și Transportatorilor încheie protestele după zece zile de neînțelegeri

Alianța Fermierilor și Transportatorilor încheie protestele după zece zile de neînțelegeri

Alianța Fermierilor și Transportatorilor încheie protestele după zece zile de neînțelegeri

Începând cu data de 10 ianuarie 2024, fermierii și transportatorii din România au pornit o serie de proteste în întreaga țară, cerând despăgubiri și soluții pentru problemele cu care se confruntă. După mai bine de zece zile de negocieri și discuții intense cu reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului de Finanțe și cu premierul Marcel Ciolacu, protestele au luat sfârșit.

Una dintre principalele măsuri luate în urma negocierilor este acordarea unei despăgubiri de 100 de euro pe hectar pentru culturile din toamna anului 2022. De asemenea, fermierii vor putea înmatricula utilajele agricole doar pe baza înregistrării acestora la primărie, fără alte proceduri complicare.

În timpul protestelor, liderii fermierilor și transportatorilor au cerut și mai multă implicare în domeniul politic. Aceștia doresc să aibă o voce mai puternică în luarea deciziilor care îi afectează și să poată aduce schimbări reale în industria agricolă și de transport. Anul acesta, în România vor avea loc patru rânduri de alegeri, ceea ce le oferă oportunitatea de a se implica activ în viața politică.

Pentru a-și transforma dorințele în realitate, liderii fermierilor și transportatorilor au înființat Alianța Fermierilor și Antreprenorilor Români (AFAR). Aceștia au depus cererea de înregistrare la Tribunalul București pe data de 4 octombrie 2023 și au solicitat acordarea personalității juridice pentru noul partid. Cu toate acestea, cererea lor a fost respinsă de instanță pe 23 noiembrie 2023.

Decizia instanței a fost motivată de existența deja înregistrată a partidului Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA), înființat în 2021. Astfel, denumirea noului partid, AFAR, ar fi putut crea confuzii în rândul electoratului, deoarece este similară cu cea a partidului deja existent.

Conform legii, fiecare partid politic trebuie să aibă o denumire integrală, o denumire prescurtată și un semn permanent proprii, diferite de cele ale celorlalte formațiuni politice înregistrate anterior. Aceasta are rolul de a preveni utilizarea simbolurilor grafice identice sau a denumirilor asemănătoare, care ar putea crea confuzii în rândul populației.

În consecință, tribunalul a constatat că Alianța Fermierilor și Antreprenorilor Români (AFAR) și Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA) sunt formațiuni politice distincte, care ar putea fi asociate în mod greșit de către alegători. Acest lucru ar putea deturna voința acestora și ar putea crea confuzii în momentul votului.

Liderii fermierilor și transportatorilor nu s-au lăsat descurajați de respingerea cererii lor și au formulat un apel împotriva deciziei tribunalului. Pe 18 decembrie 2023, aceștia au înregistrat dosarul la Curtea de Apel București, iar următorul termen al procesului urmează să fie stabilit. În continuare, ei își propun să lupte pentru recunoașterea formațiunii lor politice și pentru a aduce schimbări reale în industria agricolă și de transport din România.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments