Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateAlfred Simionis îi cere lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din...

Alfred Simionis îi cere lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei

Alfred Simionis îi cere lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei

Într-o declarație surprinzătoare, Alfred Simionis, președintele interimar al Camerei Deputaților (PSD), a transmis marți seară, 30 aprilie, un apel direct către Cristian Popescu Piedone. Acesta i-a sugerat lui Piedone să ia în considerare retragerea sa din competiția pentru fotoliul de primar al Bucureștiului. Simionis a argumentat că, din perspectiva sa, Piedone nu are șanse reale de a câștiga alegerile programate pentru 9 iunie.

La televiziunea Digi24, Alfred Simionis a subliniat că actualul primar al Sectorului 5 ar trebui să înțeleagă că șansele sale de reușită sunt minime în fața contracandidaților, mai ales în contextul fragmentării votului anti-primar actual. Această situație, conform lui Simionis, ar putea să avantajeze primarul în funcție, Nicușor Dan. El a adăugat că această premiză nu este valabilă doar pentru București, ci și pentru alte orașe din țară.

Întrebat despre sensul termenului “exit” pe care l-a folosit, liderul deputaților PSD a explicat că este crucial ca Piedone să decidă cum va gestiona această situație. Din punctul de vedere al lui Simionis, șansele de victorie ale lui Piedone în cursa electorală pentru Primăria Capitalei sunt nule.

Alfred Simionis devine astfel al doilea demnitar PSD de rang înalt care îi solicită lui Cristian Popescu Piedone să își reanalizeze prezența în competiția electorală. Inițial, primul pas în acest sens a fost făcut de premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a sugerat anterior că Piedone ar trebui să negocieze cu PSD și să renunțe la rigidități. Ulterior, Ciolacu i-a transmis direct lui Piedone invitația de a se alătura echipei PSD, însă cu condiția de a candida la Primăria Sectorului 5. Cristian Popescu Piedone a respins însă aceste propuneri repetate de fiecare dată.

Conform informațiilor publicate de Libertatea, PSD depune eforturi considerabile pentru a-l convinge pe Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa electorală pentru Primăria Bucureștiului. Se pare că au loc negocieri atât pe teme locale, referitoare la distribuția funcțiilor, cât și pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Înregistrarea oficială a candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei a avut loc pe data de 19 aprilie. La acea vreme, el exprima convingerea că va câștiga alegerile cu un procent de 42%, reprezentând Partidul Unității Naționale de Solidaritate. Cu toate acestea, nu se știa atunci că PSD și PNL îl vor retrage pe Cătălin Cîrstoiu, iar ulterior vor avea candidați separați. Ultimele sondaje de opinie realizate de Avangarde și INSCOP arată că Cristian Popescu Piedone ocupă fie locul 3, fie locul 2, fiind depășit în mod constant de competitorul său, Nicușor Dan.

TAGS:

👉 Alfred Simionis
👉 Cristian Popescu Piedone
👉 Primăria Capitalei
👉 PSD
👉 Marcel Ciolacu
👉 Nicușor Dan
👉 Alegerile din 9 iunie
👉 Libertatea
👉 București
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments