Thursday, May 23, 2024
HomeSportAlex Stoica, liderul unei rețele criminale internaționale, prins în Italia și SUA

Alex Stoica, liderul unei rețele criminale internaționale, prins în Italia și SUA

Alex Stoica, liderul unei rețele criminale internaționale, prins în Italia și SUA

Un român de 34 de ani, Alex Stoica, a fost capturat de poliția italiană într-o operațiune care a implicat cooperarea autorităților din mai multe țări. Stoica, urmărit internațional din categoria Most Wanted, este fiul celebrului interlop Marian Stoica, cunoscut sub numele de Dacian Ursaru, autorul “jafului secolului” din anul 1996. Tatăl său este implicat într-un atac armat la un transport de bijuterii în valoare de 650.000 de euro, petrecut în 2011 pe autostrada A1.

Operațiune internațională pentru prinderea lui Alex Stoica

Conform IGPR, Alex Stoica a fost localizat și reținut în Milano de către Squadra Mobile Milano, sub acuzația de spălare a banilor. Autoritățile române au lucrat împreună cu Biroul Atașaților de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la București pentru a efectua această captură internațională. Pe numele lui Stoica fusese emis un mandat de arestare preventivă încă din mai 2021, în urma investigațiilor desfășurate de DIICOT.

Rețea de skimming și furt din bancomate în SUA

Pe lângă acuzațiile din Italia, Alex Stoica a fost implicat și într-un caz de formare a unei rețele de skimming și furt din bancomate în Statele Unite ale Americii. Conform informațiilor oferite de DIICOT, Stoica a fost reținut în octombrie 2020 împreună cu membrii unei grupări specializate în infracțiuni informatice. El și alți complici au instalat dispozitive de skimming la bancomate din Miami, unde au colectat datele de pe cardurile bancare ale victimelor pentru a retrage ulterior bani din conturi.

Suma provenită din aceste activități ilegale a fost transferată de Stoica pe teritoriul României în scopul de a ascunde originea ilicită a banilor. Clanul Dacian, din care face parte Alex Stoica, este cunoscut pentru implicarea în diverse activități ilegale atât în țară, cât și peste hotare.

Acuzații grave pentru liderul unei temute rețele criminale

Alex Stoica se află acum în custodia autorităților italiene și americane, fiind implicat în infracțiuni grave de spălare a banilor și furt din bancomate. Acest caz remarcabil de cooperare internațională dintre România, Italia și Statele Unite demonstrează determinarea autorităților de a identifica și captura persoanele implicate în activități ilegale de amploare.

Detaliile complete legate de procesul penal împotriva lui Stoica urmează să fie dezvăluite în timpul investigațiilor ulterioare. Stay tuned pentru actualizări în acest caz deosebit de important pentru justiția internațională.

TAGS: Alex Stoica, Most Wanted, Dacian Ursaru, rețea criminală
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments