Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateAlertă: Partidul AUR poate fi scos în afara legii, susține rectorul de...

Alertă: Partidul AUR poate fi scos în afara legii, susține rectorul de la SNSPA

Alertă: Partidul AUR poate fi scos în afara legii, susține rectorul de la SNSPA

Remus Pricopie, rectorul de la SNSPA, a emis o declarație șocantă în legătură cu partidul de extremă dreapta AUR. Potrivit acestuia, există temeri că AUR ar putea să impună dictatura în România și ar trebui luată în considerare scoaterea acestuia în afara legii.

  • De la începutul apariției sale pe scena politică, AUR a fost asociat cu acțiuni și discursuri care au fost caracterizate ca fiind pro-Kremlin.
  • Fără dovezi concrete, liderul AUR, George Simion, a fost acuzat că acționează după indicațiile lui Putin.
  • Rectorul Pricopie atrage atenția asupra faptului că aceste mesaje pro-Kremlin sunt transmise aproape zilnic, iar instituțiile statului nu reacționează în mod adecvat.

Într-un comunicat, Remus Pricopie a declarat că dacă nu se investighează legăturile lui George Simion cu serviciile secrete din Rusia, acesta va continua să influențeze opinia publică și să afecteze stabilitatea țării. El susține că există motive suficiente pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii și investigarea unor politicieni din acest partid pentru încălcarea prevederilor constituționale și a jurământului de credință față de poporul român.

Reacția fostului președinte al liberalilor

În plus, Crin Antonescu, fostul președinte al liberalilor, a criticat și el acțiunile liderului AUR și ale altor politicieni care par să aibă discursuri care îi atrag pe placul lui Putin. Cu toate acestea, Antonescu nu a putut oferi dovezi concrete despre o eventuală legătură între AUR și Kremlin.

În cadrul unei intervenții televizate, Crin Antonescu a spus că acțiunile politicienilor care ar fi în conformitate cu interesele administrației Putin sunt convenabile acestora, chiar dacă nu este clară o legătură directă.

Acuzațiile fostului director al SRI

Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații, a adus și el acuzații la adresa unui senator AUR. Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu pentru discursul pe care acesta l-a susținut la Iași, de Ziua Unirii, în care a afirmat că România trebuie să fie reîntregită cu Basarabia și cu teritorii aflate în prezent în Ucraina.

Claudiu Târziu a reacționat la acuzații printr-o postare pe Facebook. El a afirmat că declarațiile sale au stârnit controverse și că a fost criticat de “agții globalismului” și de “intelectuali inchipuiți”. Senatorul susține că idealul reintegrării nu poate fi abandonat, iar reunificarea românilor este esențială pentru suveranitatea țării.

Indignarea premierului Marcel Ciolacu

Și premierul Marcel Ciolacu a reacționat vehement la acțiunile liderului AUR. El a declarat că statul român ar trebui să facă verificări riguroase cu privire la legăturile lui Simion cu serviciul rus de securitate.

Premierul a subliniat faptul că acțiunile politicienilor care par să acționeze în interesul Rusiei nu pot fi ignorate și trebuie luate măsuri corespunzătoare pentru a proteja interesele naționale ale României.

Concluzie

Deși acuzațiile aduse partidului AUR nu au fost însoțite de dovezi concrete, sentimentul de îngrijorare față de influența acestuia persistă în societatea românească. Cu toate acestea, scoaterea unui partid în afara legii este un proces complex, care necesită investigații și analize riguroase.

În timp ce unii politicieni și experți susțin că AUR ar trebui să fie investigat și reglementat în mod adecvat, alții avertizează că limitarea drepturilor politice ale unui partid ar putea avea consecințe negative pentru democrația și pluralismul politic.

Așadar, este important ca instituțiile statului să analizeze cu atenție acuzațiile adresate AUR și să ofere răspunsuri clare și concludente în privința legăturilor acestuia cu Rusia și potențialul impact asupra stabilității țării.

TAGS: SNSPA, AUR, George Simion, Putin, Rusia, Crin Antonescu, Eduard Hellvig, Claudiu Târziu, România, Ucraina, Marcel Ciolacu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments