Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAlertă la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur: 39 de Persoane Îmbolnăvite de...

Alertă la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur: 39 de Persoane Îmbolnăvite de o Scurgere Chimică

Alertă la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur: 39 de Persoane Îmbolnăvite de o Scurgere Chimică

O situație de urgență a avut loc la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur, Malaezia, după ce o scurgere chimică a dus la îmbolnăvirea a 39 de persoane, potrivit informațiilor oficiale furnizate de serviciile de urgență. Incidentul a stârnit îngrijorare printre angajații celor trei companii aeriene care operează la aeroport, dar traficul aerian nu a fost afectat.

În comunicatul emis de Muhammad Nur Khairi Samsumin, reprezentantul serviciilor de urgență, s-a menționat că un număr de 39 de persoane au suferit de amețeală și greață ca urmare a scurgerii chimice. Dintre acestea, 24 au fost deja tratate și se recuperează, 14 au primit îngrijiri la Unitatea de Dezastre Aeriene, în timp ce o singură victimă a necesitat spitalizare.

Muhammad Nur nu a oferit detalii suplimentare privind cauza exactă a incidentului, limitându-se să menționeze că gazul metantiol s-a scurs dintr-un rezervor neutilizat. Echipa specializată a intervenit prompt pentru a stopa scurgerea, iar rezervorul implicat urmează să fie demontat pentru investigații suplimentare.

Conform declarațiilor oficiale, metantiolul este un component adăugat în gazul petrolier lichefiat pentru a emana un miros intens, similar cu cel al verzei putrede, și a avertiza asupra unor eventuale scurgeri. Această substanță este esențială pentru detectarea rapidă a incidentelor chimice și evitarea unor situații periculoase.

Impactul scurgerii chimice la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur a fost atent gestionat de autorități, iar măsurile de intervenție au reușit să prevină extinderea situației. Cu toate acestea, investigațiile vor continua pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a implementa măsuri suplimentare de prevenire a unor situații similare în viitor.

Instituțiile relevante sunt în alertă maximă și cooperează strâns pentru a asigura siguranța tuturor angajaților și pasagerilor aeroportului. Este esențial să se efectueze o anchetă detaliată, iar autoritățile vor asigura transparența și comunicarea eficientă pentru informarea corectă a publicului în legătură cu acest incident nefericit.

FOTO: Profimedia Alertă la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur: 39 de Persoane Îmbolnăvite de o Scurgere Chimică

Actualitate, Scurgere Chimică, Aeroport Kuala Lumpur, Incident Chimic, Malaezia

TAGS: Actualitate, Scurgere Chimică, Aeroport Kuala Lumpur, Incident Chimic, Malaezia

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General