Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAlertă în România: Două Aeronave F-16 Ridicate pentru Monitorizarea Atacurilor Rusiei

Alertă în România: Două Aeronave F-16 Ridicate pentru Monitorizarea Atacurilor Rusiei

Alertă în România: Două Aeronave F-16 Ridicate pentru Monitorizarea Atacurilor Rusiei

Forțele Aeriene Române au acționat prompt în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie, când au ridicat două aeronave F-16 de la sol în contextul unor atacuri noi lansate de forțele ruse asupra unor obiective ucrainene aproape de frontiera cu România. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis că aeronavele au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea din județul Tulcea pentru a monitoriza situația aerienei, întorcându-se în bază în siguranță.

Sursa oficială a menționat că detectarea dronelor rusești apropiindu-se de teritoriul ucrainean a fost momentul care a determinat Ministerul Apărării Naționale să ia măsuri de siguranță și să alerteze forțele din Serviciul Poliție Aeriană. În paralel, Centrul Național Militar de Comandă a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a gestiona posibilele amenințări prezente în zonă.

Pe lângă acțiunile militare, populația din mai multe localități tulcene a fost avertizată printr-un mesaj Ro-Alert cu privire la riscul ca obiecte să cadă din spațiul aerian ca urmare a conflictului armat de lângă granițele țării. Autoritățile locale au emis un ordin de acțiune pentru a investiga zona între Vulturul, Mahmudia și Maliuc, însă la momentul actual nu s-au găsit obiecte suspecte, iar căutările continuă în această direcție.

Mesajul de avertizare a ajuns la locuitorii dintr-un număr semnificativ de localități tulcene, inclusiv Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C. A. Rosetti și Sulina. Operațiunile de căutare au fost remarcabile, cu implicarea forțelor de securitate locale și a personalului militar.

Ministerul Apărării Naționale a comunicat că măsurile de alertare au fost încetate în toate zonele respective începând cu ora 7.50, făcând ca situația să revină la normal. Însă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Tulcea a subliniat că nu s-au primit apeluri de urgență la 112 care să semnaleze căderea unor obiecte aeriene în județ.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General