Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportAlertă de vreme severă în weekend: Ploi și ninsori în mai multe...

Alertă de vreme severă în weekend: Ploi și ninsori în mai multe zone din țară

Alertă de vreme severă în weekend: Ploi și ninsori în mai multe zone din țară

Meteorologii au anunțat că alerta de vreme severă a fost prelungită pentru acest weekend, iar în mai multe zone din țară ne așteaptă ploi și ninsori abundente.

Prognoza meteo pentru weekend

Conform ANM (Administrația Națională de Meteorologie), precipitațiile vor fi moderate cantitativ și vor fi însoțite de intensificări ale vântului. De asemenea, cantitățile de apă înregistrate pot ajunge până la 20 de litri pe metru pătrat până sâmbătă după-amiază. Se estimează că în anumite zone se va depune un strat de zăpadă.

Meteorologii au emis atenționări pentru toate regiunile țării până sâmbătă, ora 17:00. În Muntenia și în zona Carpaților Orientali, ploile vor avea o intensitate moderată, iar cantitățile de apă acumulate vor varia între 10 și 15 litri pe metru pătrat, iar izolat se pot înregistra chiar și peste 20 de litri pe metru pătrat.

Potrivit ANM, vineri după-amiază până în noaptea de sâmbătă se va transforma în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. De asemenea, în toate celelalte regiuni se vor înregistra ploi mixte și ninsoare, iar se va depune un strat de zăpadă consistență.

Avertizarea meteo indică faptul că ninsoarea va continua sâmbătă în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, însă cantitatea acestor ninsori va fi slabă. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40-50 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. Expertii avertizează că vizibilitatea va fi scăzută.

Specialiștii subliniază că temperaturile vor scădea semnificativ pe parcursul zilei de vineri în jumătatea de nord a țării și sâmbătă în restul zonelor.

Ce temperaturi vor avea bucureștenii în acest weekend?

Bucureștenii se vor confrunta cu ninsori abundente începând de dimineață, în jurul orei 08:00, și până la amiază, adică ora 17:00. Se estimează că în acest interval de timp se va forma un strat de zăpadă de aproximativ zece centimetri, potrivit ANM.

Vântul va avea o intensitate moderată în general și se vor înregistra viteze de până la 40-45 km/h. Temperaturile vor scădea accentuat, iar maxima zilei va fi de 1-2 grade.

Conform declarației directorului ANM, Elena Mateescu, ninsoarea va domni în Capitală și în zonele joase de relief, iar în zonele montane înalte se vor înregistra chiar și intensificări de vânt de peste 70-80 km/h. Se estimează că ninsoarea va fi viscolită, iar în timpul nopții, precipitațiile sub formă lichidă vor deveni predominant ninsori, iar în Capitală se va forma și un strat consistent de zăpadă.

Concluzie

În concluzie, se anunță un weekend extrem de dificil în ceea ce privește condițiile meteo. Ploi și ninsori abundente sunt prognozate în mai multe zone din țară, iar cantitățile de apă vor fi însoțite de intensificări ale vântului și scăderea temperaturilor. Specialiștii recomandă precauție în deplasările în această perioadă și să se țină cont de avertizările și recomandările autorităților competente.

TAGS: meteo, ploi, ninsori, vreme, ANM

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments