Tuesday, April 16, 2024
HomeSportAlertă de botulism la Timișoara: Opt copii internați în spital, unul a...

Alertă de botulism la Timișoara: Opt copii internați în spital, unul a ajuns la terapie intensivă

Alertă de botulism la Timișoara: Opt copii internați în spital, unul a ajuns la terapie intensivă

Opt copii din Timișoara au fost internați în spital după ce s-au infectat cu botulism, o boală gravă cauzată de consumul de cârnați contaminați. Doi dintre acești copii se află în stare gravă, dar încep să-și revină, în timp ce ceilalți încep să-și recapete forțele.

Micuții au fost diagnosticați greșit la început

Primii copii care au ajuns la spital erau în plasament și au început să prezinte primele simptome încă din 9 ianuarie. Aceștia au fost inițial internați la un spital din Lugoj pentru o perioadă de șase zile, dar li s-a pus un diagnostic greșit, de gastro-enterocolită. Simptomele nu au dispărut, iar copiii au fost externați cu aceleași probleme.

La cinci zile distanță, alți doi copii dintr-o altă familie de asistenți maternali au început să prezinte simptome similare. Ulterior, un total de 11 copii au fost aduși la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Starea copiilor este stabilă, dar doi sunt sub atenție specială

Starea copiilor este în general mai bună, cu excepția celor doi care necesită o supraveghere specială. Aceștia au prezentat tulburări de activitate motorie, iar medicii specialisti în boli infecțioase monitorizează evoluția lor.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a început o anchetă pentru a stabili cu precizie sursa infecției. Au fost deja recoltate probe din mai multe alimente. Ministerul Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică județene au oferit sprijin în asigurarea necesarului de ser anti-botulinic pentru tratamentul pacienților.

Botulismul este o boală periculoasă care poate provoca moartea, paralizie musculară, dificultăți de respirație și probleme digestive. Aceasta nu este prima dată când botulismul apare în Timișoara, fiind înregistrat deja în urmă cu mai puțin de șase luni.

TAGS:

botulism copii internați Timișoara cârnați diagnostic greșit Spitalul Victor Babeș anchetă stare stabilă supraveghere specială Direcția de Sănătate Publică Timiș
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments