Saturday, May 18, 2024
HomeSportAlertă alimentară: Mega Image retrage un produs de pe rafturile magazinelor din...

Alertă alimentară: Mega Image retrage un produs de pe rafturile magazinelor din România

Alertă alimentară: Mega Image retrage un produs de pe rafturile magazinelor din România

O alertă alimentară a fost emisă în România după ce lanțul de magazine Mega Image a anunțat retragerea unui produs de la vânzare. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară a transmis că produsul conține urme de un alergen neanunțat pe etichetă.

  • Produse retrase:
    • 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G
    • 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G

Concret, s-a descoperit că aceste sosuri conțin gluten din sosul de soia, fapt care nu este menționat pe etichetă. Mega Image a acționat prompt și a retras produsele de pe piață, iar clienții sunt sfătuiți să nu le consume.

Într-un comunicat, ANSVSA a transmis: “Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezența unui alergen în ingrediente (glutenul din sosul de soia), care nu este menționat pe etichetă.”

În cadrul procesului de retragere, produsele vor fi distruse pentru a preveni orice risc pentru sănătatea consumatorilor. Mega Image face un apel la toți clienții care au achiziționat acest produs să nu îl consume și să distrugă loturile menționate sau să le returneze la magazinele de unde le-au cumpărat.

Până când se pot returna produsele?

Pentru a eficientiza procesul de returnare, clienții sunt rugați să prezinte bonul fiscal la punctele de vânzare. Returnarea loturilor respective se poate face până la data de 29 aprilie 2024, după cum a anunțat Mega Image.

Sosuri retrase de la vânzare, Mega Image
Sosuri retrase de la vânzare, Mega Image. Foto ANSVSA

Mega Image este preocupată de sănătatea clienților și îi sfătuiește cu căldură să nu consume produsele menționate și să le distrugă sau să le returneze la magazinele de unde au fost achiziționate. Bonul fiscal este necesar în procesul de returnare, iar termenul limită este stabilit la 29 aprilie 2024.

Este important să menționăm că acest incident nu este primul de acest fel în cazul retailerului Mega Image. În noiembrie 2023, lanțul de magazine a retras un alt produs de pe rafturi. Atunci a fost vorba despre bomboane de pom Milka cu Oreo, care nu erau etichetate corespunzător și nu conțineau toate informațiile obligatorii în limba română. Clienții au fost avertizați să nu le consume și să le returneze la magazine.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments