Monday, June 24, 2024
HomeActualitateAlerta alimentara: Mega Image retrage de pe piata un sos din cauza...

Alerta alimentara: Mega Image retrage de pe piata un sos din cauza unui alergen nedeclarat

Alerta alimentara: Mega Image retrage de pe piata un sos din cauza unui alergen nedeclarat

Intr-o miscare preventiva pentru siguranta alimentara a consumatorilor, Mega Image a decis sa retraga de la vanzare un sos din cauza unui alergen nedeclarat. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca sosul contine un alergen, glutenul din sosul de soia, care nu a fost mentionat pe eticheta produsului.

Retragerea produselor, sub numele de cod 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G si 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G, a fost initiată la solicitarea furnizorului, iar Mega Image a actionat prompt pentru a remedia situatia. Acesta este un exemplu de responsabilitate din partea companiei, care se implica activ pentru asigurarea calitatii produselor sale si a sigurantei consumatorilor.

Conform informatiilor oferite, toate produsele retrase de pe piata vor fi distruse, pentru a evita orice posibilitate de consum nepotrivit sau pagubire a sanatatii. Compania Mega Image face un apel catre clienti, chemandu-i sa nu consume produsele afectate si sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare de unde au fost achizitionate. Bonul fiscal trebuie prezentat la returnare.

Acest incident ne arata ca etichetarea corecta a produselor alimentare este esentiala pentru a evita potentiale complicatii de sanatate, mai ales in cazul persoanelor cu alergii sau intolerante alimentare. Este important ca informatiile despre ingrediente sa fie corecte si complete, conform regulamentelor in vigoare, pentru a proteja atat consumatorii, cat si imaginea brandurilor.

mega Alerta alimentara: Mega Image retrage de pe piata un sos din cauza unui alergen nedeclarat

Ca urmare a acestui incident, Mega Image cere scuze consumatorilor pentru orice neplaceri cauzate si asigura publicul ca a intreprins masurile necesare pentru a remedia situatia. Compania a precizat ca a luat toate masurile de siguranta si a intensificat verificarea produselor din propriile magazine, pentru a evita astfel de incidente viitoare.

Autoritatile competente, inclusiv Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, monitorizeaza situatia in continuare si actioneaza pentru asigurarea conformitatii etichetelor si a calitatii produselor alimentare disponibile pe piata. Este important ca toti producatorii si comerciantii sa respecte normele in vigoare si sa acorde maxima atentie sigurantei consumatorilor.

Pentru a evita astfel de situatii in viitor, consumatorii sunt sfatuiti sa citeasca cu atentie etichetele produselor alimentare si sa fie constienti de posibilele alergenuri sau ingrediente neconforme cu necesitatile lor dietetice. Atunci cand apar nelamuriri sau suspiciuni, este important sa raporteze incidentul autoritatilor competente si sa evite consumul produsului pana la clarificarea situatiei.

Asadar, de acum inainte, fiecare consumator trebuie sa fie cu atentie sporita in ceea ce priveste alegerea si consumul produselor alimentare, pentru a asigura un stil de viata sanatos si sigur pentru intreaga familie.

TAGS: Mega Image, alerta alimentara, allergen nedeclarat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General