Friday, June 21, 2024
HomeExterneAgenția Fiscale interceptează o navă semi-rigidă cu 4.350 de kilograme de cocaină...

Agenția Fiscale interceptează o navă semi-rigidă cu 4.350 de kilograme de cocaină în apropierea Insulelor Canare

News Article

Agenția Fiscale interceptează o navă semi-rigidă cu 4.350 de kilograme de cocaină în apropierea Insulelor Canare

Agenți ai Guardia Civil, ai Poliției Naționale și ai Serviciului de supraveghere vamală al Agenției Fiscale au descoperit o navă suspectă la aproximativ 500 de mile marine la sud de Insulele Canare. În urma percheziției care a fost efectuată, au fost găsite aproximativ 4.350 de kilograme de cocaină, după cum afirmă surse la fața locului.

Operațiunea desfășurată de autorități a fost rezultatul unei colaborări internaționale între mai multe agenții de aplicare a legii, inclusiv MAOC-N (Centrul de analiză și operațiuni atlantice) și CITCO (Centrul de informații împotriva terorismului și a crimei organizate). Colaborarea a permis obținerea informațiilor necesare și a condus la interceptarea acestei nave semn suspecte.

  • Colaborare internațională pentru combaterea traficului de droguri
  • 4.350 de kilograme de cocaină descoperite pe navă
  • Arestarea a patru membri ai echipajului

Operațiunea a implicat, de asemenea, agenții de aplicare a legii din Regatul Unit și Statele Unite, precum National Crime Agency (NCA) și Drug Enforcement Agency (DEA). Aceștia au contribuit la investigație și au furnizat informații esențiale care au ajutat la spargerea acestui lanț de trafic de droguri internațional.

Sursele citate menționează că în urma percheziției a fost arestat un traficant de droguri din Galicia, alături de trei alți membri ai echipajului navei, cu naționalități spaniolă, română, marocană și moldoveană. Aceștia vor fi supuși anchetei pentru a determina gradul implicării lor în traficul de droguri.

Echipa de aplicare a legii suspectează că ambarcațiunea capturează face parte dintr-o rețea internațională de trafic de droguri care încearcă să introducă cocaina în Europa. Căutările vor continua pentru a determina dacă există alte nave implicate în această operațiune ilegală.

Este interesant de menționat faptul că acest tip de ambarcațiune necesită asistență periodică pentru a fi aprovizionată cu apă, alimente și combustibil. Acest lucru este realizat prin intermediul altor ambarcațiuni sportive sau de pescuit, deoarece autosuficiența lor în apă și alimente este limitată.

Operațiunea de interceptare a navei suspecte nu a fost ultima. Autoritățile continuă cercetările pentru a identifica și captura alte nave care ar putea fi implicate în traficul de droguri în această zonă. Eforturile de aplicare a legii sunt menite să combată traficul de droguri pe așa-numita “rută atlantică a cocainei”, care este folosită frecvent pentru a importa substanțe narcotice în Europa.

Pentru mai multe informații, vizitați EZS.ro.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General