Monday, July 22, 2024
HomeActualitateAeroportul din Catania, Sicilia, închis din cauza erupției vulcanului Etna

Aeroportul din Catania, Sicilia, închis din cauza erupției vulcanului Etna

“`html Aeroportul din Catania, Sicilia, închis din cauza erupției vulcanului Etna

Aeroportul din Catania, Sicilia, închis din cauza erupției vulcanului Etna

Aeroportul din Catania, Sicilia, a luat decizia de a închide vineri din cauza erupției vulcanului Etna, care este considerat cel mai mare vulcan activ din Europa. Suspendarea activităților de zbor a fost anunțată de compania care administrează aeroportul, într-un comunicat oficial, din cauza căderilor masive de cenușă vulcanică care au afectat pista.

Se estimează că zborurile vor fi reluate la ora locală 15:00 (13:00 GMT), odată ce situația va permite. Etna, cu o altitudine de 3.324 de metri, a avut erupții frecvente în ultimii 500.000 de ani, iar ultimele activități au dus la expulzarea fluxurilor de lavă și norilor de cenușă care au ajuns până la aeroportul situat în aval, în Catania.

Etna – un vulcan cu o istorie tumultoasă

Fenomenul natural al erupției vulcanului a generat coloane de cenușă cu o înălțime impresionantă de 4,5 kilometri, conform datelor furnizate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) publicate pe rețelele sociale.

Alertă roșie și pentru vulcanul Stromboli

Autoritățile italiene au emis o alertă roșie și pentru un alt vulcan din regiunea, respectiv vulcanul Stromboli, aflat pe insula cu același nume din Insulele Eoliene. Erupția acestuia a produs nori importanți de cenușă, amplificând situația de alertă în regiune.

Aeroportul Internațional din Catania este tranzitat anual de milioane de pasageri, servind partea estică a Siciliei, destinație turistică populară în Italia. În aceste condiții exceptionale, autoritățile și operatorii din domeniul aviației monitorizează evoluția erupțiilor și iau măsuri pentru a reveni la normalitate cât mai curând posibil.

Citește și: Erupții vulcanice – impactul asupra mediului și măsurile de siguranță necesare

TAGS: erupție vulcanică, Sicilia, aeroport, Etna, Stromboli “`
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General