Sunday, June 23, 2024
HomeSportAdrian Cuculis, condamnat să plătească daune morale lui Mălin Bot

Adrian Cuculis, condamnat să plătească daune morale lui Mălin Bot

Adrian Cuculis, condamnat să plătească daune morale lui Mălin Bot

Avocatul Adrian Cuculis, unul dintre cei mai mediatizați avocați din România, a fost învinuit de jurnalistul Mălin Bot că ar fi fost plătit de ”propaganda celor de la USR”. Însă, acest conflict nu s-a încheiat în presă, ci s-a mutat în instanță.

O decizie în favoarea lui Mălin Bot

Mălin Bot nu a fost de acord cu afirmațiile aduse în mediul public de către Adrian Cuculis și a hotărât să-l acționeze în instanță pe avocat. După un proces care a durat o perioadă de timp, Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză jurnalistului.

Prin urmare, Adrian Cuculis a fost condamnat să plătească daune morale în valoare de 5.000 de lei către Mălin Bot. Aceasta nu a fost singura pedeapsă primită de avocat.

Decizia instanței și postarea pe Facebook

Instanța a decis ca Adrian Cuculis și casa sa de avocatură să posteze decizia Curții de Apel Timișoara pe pagina de Facebook a avocatului. Aceasta trebuie să fie vizibilă pentru toți cei care îl urmăresc pe Adrian Cuculis pe rețeaua socială, fiind fixată în partea de sus a paginii timp de 15 zile.

Avocatul a respectat această decizie și a postat pe paginile sale de Facebook decizia Curții de Apel Timișoara. Cu toate acestea, în niciuna dintre postări nu a menționat numele lui Mălin Bot.

Daunele morale și reproșurile

Daunele morale stabilite de instanță la suma de 5.000 de lei sunt mult mai mici decât suma solicitată inițial de către Mălin Bot, aceasta fiind de 50.000 de euro. Instanța a considerat că suma cerută de jurnalist este exagerată și nu are temei.

Scandalul dintre Mălin Bot și Adrian Cuculis a avut un început surprinzător, și anume de la un incident cu un șobolan. Avocatul a povestit pe rețelele de socializare cum mașina sa a fost deteriorată de acest animal, dând vina pe autoritățile locale.

Ulterior, acest lucru a stârnit critici din partea jurnalistului Mălin Bot, iar disputele au escaladat. Când Adrian Cuculis a sugerat că jurnalistul primește bani de la propaganda USR, aceasta a fost picătura care a umplut paharul și l-a determinat pe Mălin Bot să-l acționeze în instanță pe avocat.

Mălin Bot triumfă în instanță

Decizia Curții de Apel Timișoara care l-a găsit pe Adrian Cuculis vinovat de defăimare în cazul lui Mălin Bot este o victorie pentru jurnalist. Aceasta evidențiază importanța respectului și a responsabilității în exprimarea publică, încurajând o comunicare mai constructivă și corectă.

Concluzie

Scandalul dintre Mălin Bot și Adrian Cuculis a început cu acuzații și reacții virulente, însă s-a încheiat cu o decizie în instanță care a stabilit daune morale pentru avocatul Adrian Cuculis. Acest caz reprezintă un exemplu clar al faptului că declarațiile publice trebuie să fie făcute în mod responsabil și cu respect față de ceilalți, iar judecarea în justiție este o modalitate prin care se poate stabili răspunderea pentru afirmațiile defăimătoare.

Tag-uri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General