Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAdmitere la Liceul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș – Specializări...

Admitere la Liceul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș – Specializări Matematică-Informatică și Științele Naturii

Admitere la Liceul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș – Specializări Matematică-Informatică și Științele Naturii

Liceul înființat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș pregătește terenul pentru admiterea din acest an. Acesta va oferi locuri la specializările de Matematică-Informatică și Științele Naturii pentru anul școlar 2024-2025. Elevilor pasionați de aceste domenii li se deschid oportunități de învățare valoroase și provocatoare.

Reprezentanții liceului au subliniat că sunt disponibile 26 de locuri la Matematică-Informatică (bilingv – limba engleză) și 26 de locuri la Științe ale Naturii (bilingv – limba engleză). Cu o tradiție de peste opt decenii în învățământul universitar, Liceul UMFST ”George Emil Palade” se angajează să ofere o educație de calitate și să pregătească generații de elevi pentru viitor.

În urma evaluării de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, liceul a primit avizul favorabil conform articolului 129 din Legea Educației Naționale. Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a întâmpinat inițial dificultăți în emiterea actului de includere în rețeaua școlară. Doar după implicarea instanței de judecată, Inspectoratul a fost obligat să finalizeze procesul, însă în anul școlar trecut, clasele a IX-a nu au mai putut fi formate.

Liceul UMFST ”George Emil Palade” reprezintă un pas semnificativ în evoluția educației din Târgu Mureș, oferind elevilor din regiune oportunitatea de a urma cursuri bine structurate și actualizate, adaptate cerințelor actuale de pe piața muncii.

Prin decizia de a integra un liceu în cadrul UMFST ”George Emil Palade”, universitatea dorește să completeze paleta educațională, să ofere cursuri de înaltă calitate și să atragă tineri talentați în domeniile Matematică-Informatică și Științele Naturii. Așadar, viitorii elevi se pot aștepta la o pregătire solidă și la posibilitatea de a își dezvolta aptitudinile într-un mediu academic stimulativ.

În concluzie, admiterea la Liceul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș reprezintă un moment crucial pentru elevii dornici de a-și construi o carieră de succes în domeniile STEM. Cu locuri limitate și o competiție puternică, acest liceu oferă o rampă de lansare solidă pentru viitorii absolvenți care își doresc să se specializeze în Matematică-Informatică și Științele Naturii. Elevii sunt încurajați să își depună dosarele și să se pregătească pentru un viitor plin de realizări.

TAGS: Liceul UMFST George Emil Palade, Admitere, Matematică-Informatică, Științele Naturii, Târgu Mureș, UMFST

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General