Tuesday, April 16, 2024
HomeSportAdmiră cea mai otrăvitoare plantă din lume în Europa - Gympie-Gympie

Admiră cea mai otrăvitoare plantă din lume în Europa – Gympie-Gympie

Admiră cea mai otrăvitoare plantă din lume în Europa – Gympie-Gympie

Deşi unele plante sunt frumoase, trebuie să fim atenţi deoarece pot ascunde pericole. Există o specie de plante considerată de specialişti ca fiind cea mai otrăvitoare din lume. Această plantă a ajuns recent într-una dintre ţările europene.

Un adevărat pericol pentru cei care intră în contact direct cu Gympie-Gympie

Una dintre cele mai otrăvitoare plante din lume a fost adusă în Europa. Aceasta face parte dintr-o specie rară şi reprezintă un adevărat pericol pentru cei care vin în contact direct cu ea.

Gympie-Gympie, aşa cum este numită această plantă, este prezentă pentru o perioadă în Marea Britanie, fiind inclusă într-o expoziţie de plante. Cu siguranţă, aceasta va fi atracţia principală a evenimentului.

Planta este ţinută într-un mediu protejat, astfel încât participanţii şi alte persoane să nu se apropie prea mult de ea. Una dintre caracteristicile uimitoare ale plantei este faptul că, în momentul în care este atinsă, poate provoca senzaţii periculoase şi de-a dreptul neobişnuite.

Gympie-Gympie se consideră a fi o plantă otrăvitoare din cauza acelor mici, care sunt dispuse pe suprafaţa sa. Aceste ace conţin o substanţă toxică care, la atingere, provoacă o senzaţie similară electrocutării.

Aculeţele plantei sunt subţiri ca firul de păr şi pot creşte până la 10 metri înălţime. Ele sunt pline de toxine şi o înţepătură este suficientă pentru a provoca diverse efecte nocive.

Gympie-Gympie este ţinută sub strajă pentru a proteja oamenii

Din nefericire, nu toate persoanele au fost conştiente de pericolul pe care-l reprezintă Gympie-Gympie sau pur şi simplu nu au ştiut să o evite. Astfel, au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii severe şi extreme cauzate de înţepătura de Gympie-Gympie.

Persoanele care au venit în contact cu această plantă au experimentat senzaţii neobişnuite. Durerea intensă şi greu de suportat a dus chiar la ideea sinuciderii pentru unii oameni.

Experţii în domeniu recomandă evitarea acestor plante cu orice preţ. Aculeţele lor, numite tricomi, conţin o cantitate mare de substanţă toxică. Toxicitatea este atât de puternică încât toxinele pot rămâne în piele timp de până la un an de zile.

Durerile insuportabile apar doar în momentul în care zona respectivă este atinsă, când intră în contact cu apă sau este supusă schimbărilor de temperatură.

Pe parcursul timpului petrecut în Marea Britanie, Gympie-Gympie va fi protejată de un gard de sticlă şi va avea propriul ei gardian, pentru a se asigura că nimeni nu este expus pericolului.

TAGS: otravitoare, plantă, Gympie-Gympie, toxică, Marea Britanie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments