Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateAdministrația Finanțelor Publice Sibiu efectuează vânzarea bunurilor aparținând lui Dorin Cioabă, autointitulat...

Administrația Finanțelor Publice Sibiu efectuează vânzarea bunurilor aparținând lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor

Administrația Finanțelor Publice Sibiu efectuează vânzarea bunurilor aparținând lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor

Administrația Finanțelor Publice a județului Sibiu intenționează să pună la vânzare, la sfârșitul lunii februarie, bunuri în valoare de puțin peste 5.500 de lei care aparțin lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, conform informațiilor obținute de la Turnul Sfatului. Este important de menționat că Dorin Cioabă a contestat executarea fiscală efectuată de ANAF în instanță.

Administrația Finanțelor Publice din Sibiu a anunțat că aceste bunuri vor fi scoase la licitație și provin din biroul de mediator al lui Dorin Cioabă. Valoarea totală a bunurilor care urmează să fie vândute este de puțin peste 5.500 de lei, iar licitația va avea loc în ziua de 28 februarie.

Printre bunurile care fac obiectul acestei vânzări se numără un colțar cu două fotolii în valoare de 480 de lei, un seif de metal în valoare de 1.245 de lei, două televizoare LG, care au prețuri de 225 și, respectiv, 255 de lei, o imprimantă multifuncțională Minolta a cărei valoare a fost stabilită la 1.005 lei. De asemenea, vor fi scoase la vânzare rafturi de PAL în valoare de 758 de lei și un set de mobilier în valoare de 1.245 de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 februarie, conform anunțului făcut public.

Reacția lui Dorin Cioabă

Dorin Cioabă, în fața acestei acțiuni a Fiscului, susține că aceasta vine în urma deschiderii biroului său de mediator pentru care a depus declarații pe zero. Cu toate acestea, inspectorii fiscali au emis decizii de impunere împotriva sa.

“Am contestat această executare, deoarece consider că este vorba despre niște abuzuri ale inspectorilor fiscali. Am înființat un birou de mediator în momentul în care legislația se pregătea pentru acest sector. Se spunea că va fi obligatoriu să apelezi la un mediator înainte de a porni un proces în instanță, însă în cele din urmă, lucrurile nu au stat așa. Prin urmare, după cursurile de mediator, după un an, am închis efectiv biroul, nefiind implicat în niciun fel de activitate. Din acest motiv am depus declarații de venit zero, după acea primă perioadă de activitate. Cu toate acestea, cei de la Fisc mi-au emis decizii de impunere, despre care nu știam nimic. Mi s-a spus că au fost trimise prin intermediul Spațiului Virtual Privat”, a declarat Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă a depus o contestație în instanță împotriva deciziei ANAF. “Nu aveam cunoștință despre aceste decizii și am fost surprins când inspectorii au venit să pună sechestru pe bunurile mele. Asta în condițiile în care am depus declarații care certifică absența veniturilor. Cred că aceste presupuse datorii inventate de către ANAF sunt deja prescrise, dar vom avea o dezbatere în instanță”, a adăugat Dorin Cioabă.

Procesul prin care contestă datoriile pentru care este programată licitația de executare, la finalul acestei luni, are al doilea termen la Judecătoria Sibiu pe data de 27 februarie.

TAGS: Administrația Finanțelor Publice Sibiu, Dorin Cioabă, vânzare bunuri, licitație, ANAF, birou de mediator, executare fiscală, declarații pe zero, contestare executare, inspector fiscal, decizii de impunere, mediator, Spațiul Virtual Privat, contestație, Judecătoria Sibiu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General