Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportActualitate: Comasarea alegerilor europarlamentare și locale, subiect intens dezbătut în coaliția de...

Actualitate: Comasarea alegerilor europarlamentare și locale, subiect intens dezbătut în coaliția de guvernare

Actualitate: Comasarea alegerilor europarlamentare și locale, subiect intens dezbătut în coaliția de guvernare

Intrată în atenția publică, comasarea alegerilor europarlamentare și locale a devenit un subiect intens dezbătut în cadrul coaliției de guvernare. Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat miercuri că s-a căzut de acord în interiorul partidului cu privire la această propunere, în vreme ce opoziția nu este de acord cu ideea. Mai mult, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a acuzat premierul Marcel Ciolacu că face presiuni pentru comasarea alegerilor.

Acuzații privind presiunile făcute de Marcel Ciolacu pentru modificarea Codului Administrativ

George Simion a dat publicității informația potrivit căreia Marcel Ciolacu face presiuni pentru comasarea alegerilor, confirmată inclusiv de către europarlamentarul liberal Rareș Bogdan. Liderul PSD neagă faptul că ar dori ca alegerile europarlamentare și cele locale să se desfășoare la aceeași dată. Concret, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că premierul Ciolacu va propune modificarea în Codul Administrativ a articolului 149, care se referă la validarea alegerii primarului, majorând termenul de validare a mandatelor de la 20 de zile la 120 de zile.

“Ciolacu minte, iar, fără nerușinare! Deși a garantat că nu va modifica nicio lege pentru comasarea alegerilor, planul secret al lui Marcel Ciolacu este de a acela de a opera în Codul Administrativ, în următoarea săptămână, modificarea duratei de preluare a mandatelor de la 20 de zile la 120 de zile.

Aceasta este modificarea legislativă dorită de Marcel Ciolacu și pe care vrea să o impună. Această informație mi-a parvenit direct de la prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care se dezice, din toate discuțiile private avute cu el, de această colaborare cu PSD și curtează din ce în ce mai activ AUR”, a declarat George Simion, pentru News.ro.

Avertismentul lui George Simion către Marcel Ciolacu

George Simion avertizează că Marcel Ciolacu ar putea avea aceeași soartă precum Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, dacă demersurile de modificare a Codului Administrativ vor continua. Simion este de părere că liderul PSD este principalul artizan al acestei propuneri de comasare a alegerilor și îi amintește că toate discuțiile avute și demersurile făcute pot fi considerate ilegale și pot duce la pedepse grele de închisoare.

“Va avea soarta ultimului președinte PSD care a încercat o astfel de sfidare, Liviu Dragnea”, l-a mai avertizat George Simion pe Marcel Ciolacu.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în data de 9 iunie, conform anunțului făcut de Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, nu s-a luat încă o decizie în interiorul partidului în ceea ce privește devansarea alegerilor locale la aceeași dată.

Pe de altă parte, liderii Partidului Național Liberal susțin comasarea alegerilor și au votat în unanimitate pentru începerea discuțiilor în coaliție privind această propunere. Nicolae Ciucă, membru al Biroului Politic Național al PNL, a declarat că aceasta este doar una dintre variantele analizate, în timp ce există și alte opțiuni.

Concluzie:

Polemica comasării alegerilor europarlamentare și locale continuă să fie subiectul dezbaterilor din cadrul coaliției de guvernare. În timp ce PNL este de acord cu această propunere, opoziția o respinge. Liderul AUR, George Simion, acuză premierul Marcel Ciolacu că face presiuni pentru comasarea alegerilor și îi aduce aminte că astfel de demersuri pot avea consecințe grave. Alegerile europarlamentare sunt programate pentru 9 iunie, iar în legătură cu alegerile locale nu s-a decis încă dacă vor fi devansate sau nu. Situația rămâne în continuare una incertă și în atenția publică.

TAGS: comasare alegeri, alegeri europarlamentare, alegeri locale, Marcel Ciolacu, George Simion, PNL, PSD, AUR

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments