Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateActorul Ovidiu Cuncea împarte între viața de actor și slujirea ca preot

Actorul Ovidiu Cuncea împarte între viața de actor și slujirea ca preot

Actorul Ovidiu Cuncea împarte între viața de actor și slujirea ca preot

Ovidiu Cuncea, în vârstă de 56 de ani, reușește să îmbine cariera sa de actor la Teatrul Național București cu slujirea în biserica unde activează ca preot. Acesta joacă alături de artiști renumiți precum Horațiu Mălăele și Monica Davidescu, dar dedică timp și activități spirituale în cadrul bisericii.

Cum se descurcă Ovidiu Cuncea între două lumi diferite

Într-un interviu acordat televiziunii Antena Stars, Ovidiu Cuncea a dezvăluit modul în care reușește să-și administreze agenda încărcată. Actorul preot ține post negru și face rugăciuni, dar în același timp se pregătește pentru spectacolele de teatru. “Țin post negru până sâmbătă noaptea când slujesc, adică beau numai apă. Chiar dacă am două spectacole, sper să fiu cu mintea lucidă, și mai lucidă decât este. Sper ca postul să mă ajute, dar o să vedem”, a mărturisit el în cadrul interviului.

Energia și perseverența sunt elemente cheie în susținerea acestui program încărcat, cum arată experiența sa legată de post: “Corpul are mâncare destulă ca să reziste șapte zile așa cum țin eu post negru cu ușurință, apoi sunt niște etape. 7, 21 de zile, și apoi începe să fie din ce în ce mai greu. Părintele cu care eu slujesc la biserică a ținut 40 de zile anul trecut, de Paște. Slăbise vreo 30 de kilograme.”

Experiența spirituală a lui Ovidiu Cuncea și drumul său către credință

În urmă cu trei ani, Ovidiu Cuncea a povestit în cadrul emisiunii „Exclusiv VIP” momentele care l-au condus către credință. Actorul a dezvăluit: “Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște.” Momentul decisiv a fost în 1994, când a intrat la seminarul teologic, deși mai încercase și în 1983. Hotărârea sa de a urma drumul preoției a fost marcată de obstacole și de alegeri dificile între lumea teatrului și cea a teologiei.

Într-un alt moment de intimitate, Ovidiu Cuncea a povestit despre o experiență neobișnuită legată de Maica Domnului: “A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și…stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.”

Aceste mărturii aduc în prim-plan nu doar dualitatea carierei sale, ci și forța interioară și credința care îl ghidează pe parcursul acestui drum complex și provocator.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments