Monday, July 22, 2024
HomeActualitateActivități educative și de recreere pentru copii la Biblioteca Județeană Craiova

Activități educative și de recreere pentru copii la Biblioteca Județeană Craiova

Activități educative și de recreere pentru copii la Biblioteca Județeană Craiova

În fiecare vară, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova organizează programul Fun in Summer, oferind activități gratuite pentru elevii din clasele I-IX, în cadrul compartimentului Mediatecă și American Corner.

Cursurile propuse pentru luna iulie și august acoperă o gamă diversificată de domenii, adresându-se tinerilor dornici să se dezvolte și să se distreze în același timp.

Programul activităților pentru vară

  • Luni: Movie Club (iulie și august, clasele V-VIII, 10.00-12.00)
  • Marți: Junior Designer (iulie, clasele V-VII, 09.00-11.00)
  • Marți: Youtube Video Production (iulie, clasele VII-IX, 11.00-13.00)
  • Miercuri: Games Day (iulie și august, clasele V-VIII, 10.00-12.00)
  • Joi: Clubul de limba spaniolă (iulie și august, clasele VI-VIII, 10.00-11.00) – va avea o postare separată
  • Vineri: MeetIT (iulie, clasele I-II, 10.00-11.00)
  • Vineri: MeetIT (august, clasele a III-a și a IV-a, 10.00-11.00)

Cursurile sunt diversificate și adaptate fiecărei categorii de vârstă. De exemplu, Junior Designer propune învățarea elementelor de bază ale editării imaginilor și creării de conținut, iar Youtube Video Production îi va îndruma pe participanți să creeze și să editeze conținut video interesant și educativ.

Games Day este dedicat jocurilor educative precum șah, puzzle-uri sau Monopoly, oferind copiilor o variantă interactivă de petrecere a timpului liber.

MeetIT este un curs special dedicat lumii roboților și jocurilor, unde cei mici vor avea oportunitatea de a face pași în universul programării și robotică, împreună cu clubul Kids Love Code, ce organizează ateliere inovative pentru copii.

Participarea la Movie Club este relaxantă și educativă, copiii având ocazia să descopere filme de animație, documentare sau adaptări literare, fără a fi necesară o înscriere prealabilă.

În concluzie, activitățile propuse de Biblioteca Județeană Craiova în cadrul programului Fun in Summer sunt menite să ofere copiilor o varietate de opțiuni pentru a-și dezvolta creativitatea, cunoștințele și abilitățile, într-un mediu interactiv și distractiv.

TAGS:

activitati educative, copii, Biblioteca Județeană, Craiova

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General