Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAcțiuni Riguroase Împotriva Tăierii Ilegale a Lemnului în Arad

Acțiuni Riguroase Împotriva Tăierii Ilegale a Lemnului în Arad

Acțiuni Riguroase Împotriva Tăierii Ilegale a Lemnului în Arad

Politia din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol al I.P.J. Arad desfășoară verificări ample asupra operatorilor economici și transporturilor de material lemnos, într-un efort continuu de a combate tăierea ilegală a lemnului.


În perioada 2-5 iulie a.c., polițiștii au efectuat 14 controale, dintre care 2 la un depozit de material lemnos și 14 la transporturile ce transportau astfel de materiale, menite să asigure respectarea legislației în vigoare.


 


Ca rezultat al acestor verificări, au fost impuse 11 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la transportul de material lemnos, cu o valoare totală de 37.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscati 40 de metri cubi de material lemnos, din care 8 metri cubi fizic și 32 metri cubi din punct de vedere valoric, fapt ce echivalează cu o valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Măsurile de control vor continua să fie aplicate cu fermitate atât asupra firmelor implicate, cât și a transporturilor de materiale lemnoase pentru a combate eficient activitățile ilegale în domeniu.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

TAGS: tăiere ilegală lemne Arad, protecția fondului forestier, control operatori economici

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General