Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateAchiziția Rheinmetall a 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș

Achiziția Rheinmetall a 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș

Achiziția Rheinmetall a 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș

Compania germană de apărare Rheinmetall a anunțat joi, 1 februarie, că a achiziționat 72,5% din acțiunile producătorului român Automecanica Mediaș. Această tranzacție consolidează colaborarea existentă între cele două companii și deschide noi oportunități de afaceri în Europa Centrală. Rheinmetall își extinde astfel amprenta sa în regiune și își creează o bază solidă pentru clientela din țările învecinate.

Achiziția vine în urma parteneriatului încheiat în 2023 între Rheinmetall și Automecanica Mediaș pentru gestionarea centrului de logistică și reparații pentru vehicule blindate ale Armatei Ucrainene produse de Rheinmetall. Deja familiarizată cu piața românească, Rheinmetall obține astfel un control majoritar asupra Automecanica și creează o nouă entitate în România sub numele de Rheinmetall Automecanica SRL.

Achiziția a fost întâmpinată cu entuziasm de către Rheinmetall, care a declarat că aceasta consolidează prezența grupului în Europa Centrală. Compania este deja prezentă în Ungaria și Lituania și a obținut o comandă importantă din România în domeniul apărării aeriene. Această achiziție sporită de acțiuni demonstrează interesul companiei germane pentru regiune și subliniază potențialul substanțial de vânzări pe care îl are în această parte a Europei.

Rheinmetall estimează că noua achiziție îi va aduce venituri anuale de aproximativ 300 de milioane de euro și va consolida portofoliul său de vehicule militare. Prin intermediul fabricii din Mediaș, Rheinmetall va putea asigura suport logistic și va juca un rol important în pregătirea și întreținerea vehiculelor de luptă în Ucraina.

Rheinmetall și-a extins astfel rețeaua globală de producție de vehicule, care include deja fabrici în mai multe țări, printre care Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania. Prin achiziționarea Automecanica Mediaș, Rheinmetall își consolidează capacitățile de producție și întreținere și își completează portofoliul actual de camioane militare.

Această achiziție va spori abilitatea Rheinmetall de a răspunde rapid și eficient la nevoile forțelor dislocate pe flancul estic al NATO. De asemenea, se va asigura că lanțurile de aprovizionare sunt mai rezistente și timpii de răspuns sunt mai scurți. Astfel, Rheinmetall Automecanica SRL va putea oferi suport logistic și tehnic de calitate în zona Europei Centrale și de Est.

Autoritățile guvernamentale competente trebuie să aprobe în continuare acordul contractual între cele două companii. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor necesare, Rheinmetall Automecanica SRL va putea opera pe deplin în România și va continua să dezvolte și să producă echipamente pentru camioane, remorci și alte vehicule speciale pentru piața civilă și militară.

Rheinmetall, Automecanica Mediaș, achiziție, producător român, vehicule blindate, colaborare, piață civilă și militară
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments