Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateAccidentul rutier de la 2 Mai: Poveștile sfâșietoare ale părinților și procesul...

Accidentul rutier de la 2 Mai: Poveștile sfâșietoare ale părinților și procesul împotriva lui Vlad Pascu

Accidentul rutier de la 2 Mai: Poveștile sfâșietoare ale părinților și procesul împotriva lui Vlad Pascu

Într-o zi marcată de durere și tensiune, Judecătoria Mangalia a fost martora unor momente încărcate de tristețe, unde părinții tinerilor decedați în tragicul accident rutier de la 2 Mai și-au expus suferința profundă. Printre aceștia, tatăl lui Sebastian Olariu a ținut în mână o fotografie a fiului său dispărut, în timp ce Vlad Pascu, acuzat de comiterea infracțiunilor care au dus la pierderea acestor vieți tânăr, urmează să fie audiat prin videoconferință.

“Aceasta este o sfidare imperdonabilă! Cine sunt cei pe care îi plătim? Din banii greu câștigați ai noștri? Doamna judecătoare vine și parcurge ritualul gumă de mestecat: “Asta e, la 12:30″. Eu nu pot fi indiferent. M-am ridicat din pat la 3:30 dimineața pentru a fi aici. Suntem obligați să străbatem sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Vreau să fie eliberat, deoarece se află sub incidența unei contestații. Vreau să-l duc acasă, la mama și la tata! Este o bătaie de joc la adresa noastră! Copilul meu a pierit, iar tu te prezinți astfel la prima înfățișare? Ar trebui să-ți fie rușine!”, a declarat tatăl devastat al unuia dintre tinerii decedați în tragicul eveniment.

La rândul său, Vlad Pascu se va confrunta cu justiția pentru acuzațiile grave de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului, fapte care au avut consecințe dezastruoase în comunitatea din 2 Mai.

Investigațiile procurorilor au concluzionat că în dimineața tragică a zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism fiind sub influența substanțelor psihoactive, intrând în grupul de tineri care se deplasau pe marginea drumului în localitatea 2 Mai, rezultând în decesul a doi tineri de 20 și 21 de ani și vătămarea altor trei tineri.

Într-un gest care a stârnit indignarea opiniei publice, Vlad Pascu a fugit de la locul tragediei, fiind ulterior identificat de autorități în localitatea Vama Veche. De atunci, acesta se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, cerând în repetate rânduri înlocuirea acestei măsuri preventive cu altele mai ușoare, toate solicitările sale fiind respinse de instanță.

Pe lângă consecințele directe ale accidentului, mai mulți membri ai corpului de poliție și-au pierdut funcțiile din cauza modului în care au acționat înainte de producerea tragediei rutiere, între aceștia numărându-se și fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă.

În urma presiunii exercitate de tragica întâmplare, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat o amplă reorganizare a Poliției Județene Constanța, în dorința de a întări sistemul și de a preveni incidente similare în viitor.

TAGS:

accident rutier tragedie Vlad Pascu Poliţia Judeţeană Constanţa
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments