Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateAccident tragic pe șoseaua ocolitoare din Palma: Șofer român ucis de airbag

Accident tragic pe șoseaua ocolitoare din Palma: Șofer român ucis de airbag

Accident tragic pe șoseaua ocolitoare din Palma: Șofer român ucis de airbag

  • Trei mașini implicate într-un accident ușor;
  • Șoferul ultimului vehicul implicat a murit ucis de airbag;
  • Românul avea 37 de ani;
  • Accidentul s-a produs pe șoseaua ocolitoare din Palma;
  • Vehiculul românului nu circula cu viteză mare;
  • Agenții de circulație suspectează o defecțiune a airbag-ului;
  • Defecțiunea a cauzat moartea șoferului prin tăierea jugulară;
  • Reprezentanții Garzii Civile Rutiere vor efectua o inspecție tehnică pentru a determina cauza defecțiunii.

Duminică seara, pe șoseaua ocolitoare din Palma, a avut loc un accident tragic în care trei mașini au fost implicate. Din nefericire, șoferul ultimului vehicul implicat, un român în vârstă de 37 de ani, a murit ucis de airbagul mașinii, conform informațiilor furnizate de Diario de Mallorca.

În cadrul acestui accident, prima mașină implicată a fost o Tesla, în care se afla un singur bărbat. A doua mașină era un BMW, în care se afla un cuplu împreună cu cei doi copii mici. În cea de-a treia mașină, un Citroën C3, se afla șoferul român și prietenul său, care se întorceau acasă după o excursie.

Echipajele de urgență au sosit la locul accidentului și au acordat îngrijiri medicale celorlalți răniți. Aceștia au fost tratați la fața locului, fără probleme grave. Din păcate, pentru șoferul român, nu s-a mai putut face nimic.

Primele concluzii ale agenților de circulație care au efectuat ancheta arată că moartea șoferului a fost cauzată de o defecțiune a airbag-ului. Airbag-ul mașinii s-a desprins complet de volan și una dintre piesele metalice atașate de acesta s-a blocat în gâtul șoferului, tăindu-i jugulara și provocându-i decesul.

video accident
Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Reprezentanții Garzii Civile Rutiere au precizat că vehiculul condus de român nu circula cu o viteză atât de mare încât să aibă consecințe atât de grave. Un agent de trafic a declarat că accidentul este unul obișnuit, având loc aproximativ patru sau cinci astfel de incidente în fiecare zi. Bărbatul român a avut ghinionul de a fi lovit de o piesă de metal care a fost aruncată în momentul declanșării airbag-ului mașinii. Această defecțiune mecanică este un fenomen extrem de rar și nu a fost înregistrat anterior.

În continuare, Garda Civilă așteaptă rezultatele unei inspecții tehnice, care va contribui la investigarea și identificarea cauzei defecțiunii airbag-ului. În opinia polițiștilor, problema poate fi rezultatul unei defectări a dispozitivului, fie din cauza vechimii sau a unei reparații anterioare.

Acest accident tragic reprezintă o lecție pentru toți șoferii și subliniază importanța verificării constante a stării tehnice a mașinii, în special pentru sistemul de siguranță. Este esențial să se acorde atenție atât vitezei de deplasare, cât și obiectelor care pot deveni periculoase în cazul declanșării airbag-ului.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments