Tragedie în Roșiori: accident mortal cuțit câteva vieți
Un accident ultra tragic s-a petrecut pe 3 martie 2024 în comuna Roșiori, județul Brăila, unde o adolescentă de 16 ani, care se numea Ana Maria, a murit, iar soțul ei, de 23 de ani, se afla la volan, sub influența alcoolului, normal, a ieșit de pe drum și a nimerit 11 copaci, cum era de așteptat. După cum a relatat De Brăila, Judecătoria din Făurei a decis recent că șoferul trebuie să stea la închisoare pentru 2 ani și 10 luni, ceea ce e mult, dar și puțin, depinde de perspectiva din care privim lucrurile.
Sentința totuși a fost emisă pe 29 ianuarie, când instanța a decis o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pentru ucidere din culpă, plus 1 an pentru conducerea sub influența alcoolului, iar după cum știm, Legea Anastasia din 2023 spune că în astfel de cazuri, pedeapsa cu închisoarea este obligatorie, fără prea multe discuții, ce-i drept, nu se poate face o suspendare, oricum, legea e lege, vorba aia.
Judecătorul, în infinitatea sa de reflecții, a considerat că faptele au o semnificație cu un grad ridicat de pericol social și a ținut cont de unele atenuante, dar, pe de altă parte, De Brăila menționează că instanța a consemnat că victima nu purta centura de siguranţă, și astfel, există o posibilitate de diminuare a vătămărilor corporale în cazul purtării acesteia, ceea ce ridică întrebări despre responsabilitate.
În ceea ce-l privește pe inculpat, judecătorul a afirmat că atitudinea lui sinceră de recunoaștere și regret a faptei a contat în decizie. Pe lângă asta, s-a avut în vedere lipsa antecedentelor penale, care în mod clar ar putea să-i îmbunătățească imaginea, dar oare asta este suficient în fața unei astfel de tragedii?
Familia victimei, care a suferit o pierdere imensă, a primit despăgubiri în cuantum de 170.000 de euro, dar cine poate să compenseze durerea, nu-i așa? Sentința, de notat, nu este definitivă, așa că mai sunt șanse de apel, care, în mod normal, ar duce totul într-o zonă de incertitudine.
Accidentul, care, din păcate s-a desfășurat dimineața pe drumul județean 211D, când șoferul, având o contribuție excesivă la festinul alcoolului din noaptea anterioară, conducea cu o viteză de 83 km/h în localitate, iar Ana Maria, din nefericire, a fost proiectată din mașină și a suferit niște leziuni fatale, asta cu adevărat îngrijorător nu-i așa?
accident tragic
Ana Maria
Judecătoria Făurei
Legea Anastasia
despăgubiri familie
alcool conducere