Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportAccident grav pe Șoseaua de Centură a Capitalei: Doi răniți și mobilizarea...

Accident grav pe Șoseaua de Centură a Capitalei: Doi răniți și mobilizarea elicopterului SMURD

Accident grav pe Șoseaua de Centură a Capitalei: Doi răniți și mobilizarea elicopterului SMURD

Un grav accident rutier a avut loc vineri în zona localității Glina, pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Coliziunea s-a produs între un autoturism și o automacara, rezultând doi răniți.

Răniții au fost transportați la spitalele din București

Accidentul a generat răniri la o femeie de 54 de ani și la o femeie de 58 de ani. Prima a fost dusă la Spitalul Clinic de Urgență București, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgență Pantelimon.

Echipajul medical sosit la fața locului a oferit îngrijiri celor două victime și, ulterior, a hotărât transportarea lor la spital pentru investigații și tratament suplimentar.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, s-au mobilizat mai multe echipe. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru descarcerare și elicopterul SMURD. Acesta din urmă a fost solicitat pentru a asigura transportul rapid către spital al victimelor în stare gravă.

Sursa oficială a dat detalii despre incident, declarând: “La data de 19 ianuarie a.c.,în jurul orei 13:05, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Șoseaua de Centură, în zona localității Glina, s-a produs un accident rutier, între un autoturism și o autoutilitară. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Popești Leordeni, care au stabilit faptul că, în urma impactului a rezultat rănirea a două persoane aflate într-unul dintre autovehicule.”

Astfel, autoritățile au inițiat o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale accidentului și pentru a lua măsurile legale necesare.

O zi neagră pentru siguranța rutieră în România

Incidentul de pe Șoseaua de Centură nu a fost singurul grav accident rutier înregistrat în aceeași zi. În județul Buzău, un eveniment rutier de amploare a avut loc la ieșirea din municipiul Buzău către Ploiești. Două autoturisme și un microbuz au fost implicate într-o coliziune, rezultând multiple victime.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, iar întrucât situația era gravă, s-a activat Planul Roșu de Intervenție. Acesta implică mobilizarea echipelor specializate și a resurselor necesare pentru gestionarea unei situații de urgență.

Potrivit informațiilor oferite de ISU Buzău, incidentul a implicat două autoturisme și un microbuz, în care se aflau în total 11 persoane. Printre victime se numără 7 copii și 4 adulți, care erau conștienți și cooperanți.

Un număr de 8 persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar acestea au fost transportate la spitalul județean de urgență Buzău pentru evaluare și tratament suplimentar.

Recomandări pentru siguranța rutieră

Situațiile de acest gen ne atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și a măsurilor de siguranță rutieră. Pentru a preveni astfel de tragedii, este necesar ca toți participanții la trafic să respecte limitele de viteză, să păstreze distanța de siguranță față de celelalte autovehicule, să semnalizeze corect și să fie conștienți de responsabilitatea pe care o au în trafic.

Direcția de Poliție Rutieră și Inspectoratele pentru Situații de Urgență desfășoară periodic campanii de informare și educație rutieră, în încercarea de a crește gradul de conștientizare și de a reduce numărul accidentelor rutiere. În acest sens, recomandăm tuturor șoferilor să fie informați și să respecte întotdeauna legislația rutieră în vigoare.

TAGS:

Accident, Șoseaua de Centură, Capitalei, Elicopter SMURD, Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul de Urgență Pantelimon, Glina, IPJ Ilfov, Buzău, ISU Buzău, Plan Roșu de Intervenție, Siguranța rutieră, Reguli de circulație.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments