Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportAccident grav la un mall din Timișoara: Un muncitor rănit după o...

Accident grav la un mall din Timișoara: Un muncitor rănit după o cădere de la înălțime

Accident grav la un mall din Timișoara: Un muncitor rănit după o cădere de la înălțime

Un incident grav a avut loc joi dimineața la un mall din Timișoara, când un muncitor a căzut într-o parcare de la o înălțime de 7 metri. Potrivit martorilor, bărbatul ieșise să fumeze pe o platformă și, în timp ce vorbea la telefon, a căzut.

Căderea în timp ce vorbea la telefon

Muncitorul, în vârstă de 37 de ani, a căzut în parcarea centrului comercial în timp ce discuta la telefon. Conversația telefonică i-a distras atenția și a avut ca rezultat o cădere dramatică, rănindu-se grav. Colegii săi au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar un echipaj medical a intervenit imediat pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

“La data de 1.02.2024, în jurul orei 07.20, polițiștii din Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 37 de ani a căzut de la o înălțime de 7 metri în parcarea unui centru comercial din Piața Consiliul Europei din Timișoara.”

La fața locului, polițiștii au confirmat că incidentul a avut loc și că muncitorul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În urma investigațiilor preliminare, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Acest incident are loc în același mall, Iulius Mall, din Timișoara, unde în urmă cu 13 luni s-a produs un alt accident tragic.

Accident tragic în urmă cu 13 luni

În data de decembrie 2022, un alt incident a avut loc în parcarea supraetajată a mall-ului din Piața Consiliul Europei, unde un tânăr în vârstă de 17 ani a căzut de la etajul cinci. Din fericire, acesta a supraviețuit și a fost transportat la spital de către un echipaj SMURD. Potrivit martorilor, tânărul a urcat la etajul 5 al parcării, a trecut de balustradă și s-a aruncat în gol, prăbușindu-se pe betonul de la intrarea în parcare.

Tânărul suferea de probleme de sănătate și se afla sub tratament medicamentos pentru depresie. Aceasta a fost considerată motivul pentru care a încercat să se sinucidă, fiind înregistrate mai multe astfel de tentative.

Nu este prima dată când mall-ul Iulius Mall se confruntă cu astfel de incidente tragice. În iunie 2020, un bărbat în vârstă de 63 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 2 al centrului comercial, însă medicii nu au reușit să-l salveze, chiar dacă au efectuat manevre de resuscitare.

Prevenirea incidentelor în parcările mall-urilor

Repetatele incidente tragice care au avut loc în parcările mall-urilor atrag atenția asupra măsurilor de siguranță și prevenire a acestor evenimente. Este imperios necesar să se ia în considerare instalarea unor balustrade și garduri de protecție mai înalte, astfel încât să se reducă riscul căderilor accidentale.

De asemenea, angajații mall-urilor trebuie să fie instruiți în privința comportamentului adecvat în timpul lucrului în zone periculoase și să fie conștienți de riscurile la care se expun. Măsuri suplimentare, cum ar fi supravegherea video și echipe de securitate dedicate, ar putea contribui la detectarea și intervenția rapidă în cazul unor astfel de situații.

Este important ca autoritățile competente să examineze în detaliu fiecare incident și să implementeze măsuri de siguranță adecvate pentru a preveni repetarea lor în viitor.

Concluzie

Accidentele tragice din parcările mall-urilor, precum cel din Timișoara în care a avut loc căderea unui muncitor sau cele petrecute anterior, atrag atenția asupra importanței măsurilor de siguranță și prevenire a accidentelor. Este necesară o colaborare între autorități, angajatori și mall-uri pentru a implementa măsuri care să asigure siguranța și protecția lucrătorilor și clienților. Prin punerea în aplicare a măsurilor adecvate și creșterea gradului de conștientizare a riscurilor, se poate contribui la reducerea numărului de incidente tragice în parcările mall-urilor.


TAGS: accident, mall, Timișoara, cadere de la înălțime

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments