Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateAccident grav în Munții Parâng: Doi Muncitori Căzuți de la Înălțime

Accident grav în Munții Parâng: Doi Muncitori Căzuți de la Înălțime

Accident grav în Munții Parâng: Doi Muncitori Căzuți de la Înălțime

Un tragic accident a avut loc în Munții Parâng, unde doi muncitori au căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri din telescaunul de transport. Evenimentul nefericit a avut loc în cursul acestei zile, înainte de prânz, în județul Hunedoara. Autoritățile au intervenit prompt, trimițând la fața locului echipaje de poliție, pompieri, ambulanțe și salvamontiști pentru a acorda asistența necesară.

Conform primelor informații, cei doi muncitori se aflau la lucru la telescaunul din Parâng și efectuau activități de mentenanță în momentul în care cablul de tractare s-a rupt brusc. Acest incident a condus la căderea acestora, provocându-le leziuni grave. Echipajele de prim-ajutor care au sosit la fața locului au acordat îngrijiri de primă necesitate și au pregătit transportul victimelor către unități medicale specializate pentru tratamentul adecvat.

Accidentul a avut loc între primii doi piloni ai instalației de transport pe cablu, iar la sosirea echipajelor de salvare, cele două persoane implicate erau conștiente, dar prezentau multiple traumatisme. Echipajele medicale ale SMURD și S.A.J. au intervenit prompt, oferind primul ajutor calificat. Una dintre victime este deja în drum spre Unitatea de Primiri Urgențe de la Petroșani, în timp ce cealaltă primește îngrijiri medicale la locul accidentului sub atenta supraveghere a personalului medical prezent.

În operațiunea de intervenție au fost implicați și membrii salvamontiști din Parâng, care au contribuit activ la asigurarea siguranței și acordarea sprijinului necesar. Autoritățile continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragicul eveniment și vor lua măsurile corespunzătoare pentru prevenirea unor astfel de situații pe viitor.

Comunitatea locală este șocată de ceea ce s-a întâmplat în Munții Parâng astăzi și speră ca cei doi muncitori să poată fi tratați cu succes și să se recupereze cât mai repede. Incidentul tragic subliniază importanța respectării normelor de siguranță la locul de muncă și necesitatea unei atenții sporite asupra echipamentelor de lucru pentru prevenirea unor astfel de evenimente nefericite.

Tags:

Munții Parâng, accident grav, muncitori căzuți
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General