Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateAccident feroviar în Argeș: O femeie lovită de un tren în timp...

Accident feroviar în Argeș: O femeie lovită de un tren în timp ce traversa calea ferată

Accident feroviar în Argeș: O femeie lovită de un tren în timp ce traversa calea ferată

Un accident tragic s-a produs astăzi dimineață în județul Argeș, în jurul orei 7.00, când o femeie în vârstă de 55 de ani a fost lovită de un tren în timp ce traversa calea ferată.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, accidentul a avut loc în zona Stației CF Ciumești, pe traseul trenului de călători care circula dinspre Câmpulung Muscel spre Golești. Potrivit informațiilor preliminare obținute de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, femeia din localitatea Vedea s-ar fi angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure.

Echipajele de intervenție au fost imediat alertate, iar femeia a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, femeia prezintă politraumatism la membrul inferior și membrul superior stâng, dar este conștientă.

Autoritățile locale și polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș desfășoară cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic accident feroviar.

Consecințele grave ale traversării neasigurate a căii ferate

Acest accident pune în evidență din nou pericolele la care se expun persoanele care traversează căile ferate fără să se asigure. Traversarea liniei de cale ferată este extrem de periculoasă și necesită prudență și atenție sporită.

Din păcate, nu este prima dată când astfel de accidente se petrec. Atât autoritățile, cât și companiile de transport feroviar au făcut apeluri repetate la responsabilizarea cetățenilor și la respectarea regulilor de siguranță în aceste zone sensibile.

Traversarea unei căi ferate fără asigurare este o acțiune ilegală și pune în pericol nu doar viața persoanei respective, ci și viața pasagerilor din tren sau circulația feroviară în general. Astfel de accidente pot avea consecințe tragice și este necesar ca toți cetățenii să fie conștienți de acest lucru și să acorde o atenție sporită atunci când se află în preajma căilor ferate.

Recomandări pentru siguranța la traversarea cilor ferate

Pentru a evita astfel de accidente tragice, autoritățile și specialiștii în siguranța feroviară fac următoarele recomandări:

  • Nu traversați calea ferată decât prin locurile special amenajate și semnalizate;
  • Așteptați trecerea completă a trenurilor înainte de a începe traversarea;
  • Nu vă avântați în traversarea căii ferate atunci când se apropie un tren;
  • Verificați ambele sensuri înainte de a traversa;
  • Acordați atenție maximă la semnalele acustice și vizuale emise de trenuri;
  • Păstrați o distanță suficientă de linia de cale ferată în momentul așteptării trecerii trenurilor.

Siguranța pe calea ferată este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Respectând regulile și semnalele de siguranță, putem evita astfel de accidente nefericite și putem contribui la creșterea nivelului de siguranță în transportul feroviar.

Tags: accident feroviar, siguranță cale ferată, traversare cale ferată, politraumatism

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments