Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateAcademia Universității Cluj, în Topul Academiilor din Țară

Academia Universității Cluj, în Topul Academiilor din Țară

Academia Universității Cluj, în Topul Academiilor din Țară

Centrul de copii și juniori al Universității Cluj a reușit să urce pe poziția a 3-a în clasamentul realizat de FRF, devansând echipe importante din fotbalul românesc. Acest succes marchează o evoluție notabilă față de anul 2023, când academia se afla pe locul opt.

Academia FC Universitatea Cluj a obținut un punctaj excelent de 86.48 puncte, confirmând astfel nivelul ridicat al formării tinerilor fotbaliști. Performanțele academiei au depășit chiar și alte cluburi prestigioase precum FCSB și Sepsi OSK, clasate pe locurile patru și cinci în top. Pe primele două poziții se regăsesc Farul Constanța cu 92.53 puncte și Csikszereda Miercurea Ciuc cu 87.66 puncte.

Impactul Clasificării Academiilor în Obținerea Licenței de Liga 1

Decizia Comitetului Executiv din iunie 2021 a adus modificări semnificative în ceea ce privește criteriile de obținere a licenței de participare în Liga 1. Astfel, punctajul alocat clasificării academiei a crescut de la 60 la 75 de puncte, oferind o motivație suplimentară cluburilor de a investi în dezvoltarea tinerilor jucători.

În cazul în care un club nu atinge baremul minim de 75 de puncte, acesta va fi sancționat cu o amendă de 100.000 lei, banii fiind redistribuiți către alte cluburi din Liga Elitelor U19 și U17 care respectă standardele impuse.

Metode de Evaluare a Performanței Academiilor

Procesul de evaluare a academiilor acoperă 7 domenii esențiale pentru dezvoltarea fotbalului juvenil, fiecare conținând categorii specifice. Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte, cu o pondere distinctă în evaluarea finală. Scorul total obținut de o academie depinde nu doar de performanța în fiecare categorie, ci și de importanța acordată domeniilor generale în calculul final.

Domeniile esențiale și ponderea lor în obținerea punctajului total sunt următoarele:

  • STRATEGIE ȘI FILOZOFIE – 10,4%
  • ECHIPE ȘI JUCĂTORI – 12,6%
  • STAFF TEHNIC – 19,7%
  • STAFF SUPORT – 7,1%
  • ANTRENAMENTE ȘI MECIURI – 9,6%
  • INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI – 20,3%
  • REZULTATE – 20,3%

TAGS: Academia Universității Cluj, top academii fotbal, Licența Liga 1, FRF clasificare academii, Fotbal juvenil

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General